15 C
Knokke-Heist

Prijsuitreiking 30ste Davidsfonds Junior Journalistenwedstrijd

Voor de 30ste maal organiseerden de vrijwilligers van Davidsfonds Knokke en Westkapelle de Junior Journalistenwedstrijd. De Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel. Dit jaar daagden de twee lokale Davidsfondsafdelingen de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar uit om hun journalistieke talent naar boven te halen en een tekst te schrijven rond het thema ‘Trots – Lokale helden’.

De feestelijke prijsuitreiking op “Toast Literair” vond plaats op zondag 22 januari 2023 in de Openbare Bibliotheek Knokke-Heist in aanwezigheid van burgemeester Piet De Groote, schepen van cultuur Astrid Mestdach, lokale brandweerman Yves Merlevede, bestuursleden en vele ouders en kinderen. De finalisten en laureaten werden overladen met boekenpakketten en een diploma. Een Fair Trade-receptie met wijntjes en sapjes van de Oxfam Wereldwinkel Knokke-Heist sloot het schrijffeest af!

Journalistenwedstrijd Laureaat

Wie die lokale helden dan wel zijn, bleek voor vele leerlingen een unieke inspiratiebron te zijn: van de eigen ouders, moeder, vader, tot de lokale politieman of -vrouw, brandweer, reddende engelen, skatende jongeren, goudzoekers, burgemeesters, leraren, journalisten.
De Junior Journalistenwedstrijd is elk jaar opnieuw een uitdaging en manier om schrijven en taal in de kijker te zetten. Het Davidsfonds wil de jongeren steeds opnieuw motiveren om de Nederlandse taal hoog in het vaandel te dragen. Het blijft belangrijk om een verzorgde taal en een correcte spelling te gebruiken.

Stan Hauspie (Polderkind, Westkapelle) met ‘Het onbekende virus’ en Felice Lamote (Sint-Jansschool, Knokke) met ‘Amika’ zijn dit jaar de winnende journalisten. De twee laureaten nemen ook deel aan de nationale finale. Op de derde plaats eindigde Charles Verkinderen (Polderkind) met ‘Brand in de Heldentoren’.

Journalistenwedstrijd Laureaat

Samen met vele andere leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de Sint-Jansschool, Polderkind en Duinenkind namen zij deel aan de nationale wedstrijd. De overige finalisten: Alvin-Lee Verheye, Charles Sierens, Nicolas Vandeputte, Laurens Bouillon, Manon Vander Linden, Amandine De Smul, Kyne Coppitters, Bo De Wandel, Tess De Beir, Axelle Verhasselt, Noah Coudeville, Vince Van Deynse, Jinte Van de Sande, Femke Lammaing en Marie-Lou Mareydt. Zij kregen hun prijzen overhandigd door Annie Poissonnier, voorzitster DF Knokke en Patrick Dewandel, voorzitter DF Westkapelle.
De jury bestond dit jaar uit Christiaan Anseeuw, Johan Cabooter, An Dhoore, Annie Poissonnier en Dominiek Segaert.

Journalistenwedstrijd groepsfoto

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen