18.9 C
Knokke-Heist

Prijzen strandcabines stijgen

Op 24 november 2022 heeft de gemeenteraad van Knokke-Heist besloten om de tarieven voor strandcabines vanaf 2023 te verhogen. De tarieven voor de eerste strandcabine stijgen met 15%, terwijl de tarieven voor de tweede en daaropvolgende cabines met maar liefst 50% stijgen. Dit betekent dat de prijs voor een standplaats van € 200 dit seizoen stijgt naar € 230 en het laagste tarief voor een tweede cabine stijgt van € 300 naar € 450.

De vorige prijsverandering voor strandcabines dateert van 2016. De huidige economische situatie, waarin de kosten voor het nivelleren van het strand en bijbehorende personeelskosten toenemen, dwingt het gemeentebestuur om de tarieven te verhogen. Het gemeentebestuur hoopt ook dat de prijsverhoging van de tweede cabine zal helpen in de strijd tegen onderverhuur van strandcabines.

Op 27 februari 2023 worden de aanslagbiljetten per post verstuurd naar alle standplaatshouders. Als standplaatshouders vragen hebben over deze prijsstijging, kunnen ze contact opnemen met de dienst Strand en Dijk via 050 63 01 13 of strand@knokke-heist.be.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen