23.7 C
Knokke-Heist

Proef het ambachtelijke ijs van de Cleeterboshoeve: rechtstreeks van de lokale boer en zonder toevoegingen

IJsliefhebbers opgelet: het ambachtelijke ijs van Cleeterboshoeve uit Sint-Niklaas is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond en duurzaam en verliefd op Knokke-Heist. Ze openen dit weekend immers hun tweede zaak, deze keer in de Kustlaan. In tegenstelling tot veel grote ijsfabrieken, pasteuriseren ze de melk zelf en voegen ze geen smaakversterkers, additieven of onnodige lucht toe. De Cleeterboshoeve gebruikt alleen hyperverse aardbeien uit eigen land.

Het ijs van Cleeterboshoeve wordt gemaakt volgens het originele recept van meneer François uit 1928. De melk wordt rechtstreeks geleverd vanuit de lokale boerderij, zonder tussenkomst van een melkfabriek. Hierdoor behoudt het ijs de smaak van de rauwe melk en is het niet nodig om het verder te bewerken. Ook zwangere vrouwen kunnen zonder zorgen van dit ijs genieten, omdat het gepasteuriseerd is.

Daarnaast voegen ze bewust zo min mogelijk lucht toe, zodat het ijs niet alleen lekkerder, maar ook nog eens zwaarder is dan het ijs van grote ijsfabrieken. Bij Cleeterboshoeve is 1 liter ijs ongeveer 900 gram.

oor het ambachtelijke ijs van Cleeterboshoeve hoef je niet ver te reizen. Het ijs wordt namelijk gemaakt op een lokale boerderij in Sint-Niklaas en is nu ook verkrijgbaar in Knokke-Heist. Met alleen verse ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen maken ze hier het lekkerste ijs van het land. Proef het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen