17.9 C
Knokke-Heist

Professor Tim Soens onthult de geschiedenis van natuurrampen in een inspirerende lezing

Op zondag 19 maart 2023 om 10 uur vindt er in Bib Scharpoord een lezing plaats over natuurrampen door de eeuwen heen. Professor Tim Soens zal spreken over de vraag of natuurrampen nu frequenter en intenser voorkomen dan vroeger. Hij zal daarbij ingaan op de tragische, maar ook fascinerende geschiedenis van natuurrampen. Van de Grote Middeleeuwse Hongersnood tot de stormvloeden van 1404 tot 1953, alles komt aan bod.

Tijdens de lezing zullen deelnemers stil staan bij de vraag waarom mensen kwetsbaar zijn voor natuurrampen. Natuurextremen hebben we immers niet in de hand, maar wie kwetsbaar is en wie niet, is doorgaans het gevolg van heel concreet menselijk handelen. Wil je deelnemen aan deze inspirerende lezing? Schrijf je dan snel in op T 050 630 430 of via het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord.

Voor leden van Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago is de lezing gratis. Niet-leden betalen een kleine bijdrage van €3,50. Na de lezing biedt het gemeentebestuur je een drankje aan in CaféCultuur. Mis deze unieke kans niet en bestel jouw ticket nu!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen