18 C
Knokke-Heist

Prominent zakenman betrokken bij aanrijding in Knokke-Heist: veroordeeld tot rijverbod en geldboete

Een 67-jarige zakenman, A.Z., veroorzaakt opschudding in Knokke-Heist na een aanrijding met een geparkeerd voertuig. De man reed na de aanrijding door en liet zijn dochter een verklaring afleggen. De lokale politierechter veroordeelde de man tot een rijverbod en een geldboete.

Op 16 april 2022 veroorzaakte A.Z., een 67-jarige internationale transportondernemer uit Knokke-Heist, een aanrijding met een geparkeerd voertuig. Camerabeelden tonen hoe hij naar rechts uitweek en het voertuig raakte, maar gewoon doorreed. Volgens zijn advocaat gebeurde het ongeval tijdens een moment van verstrooiing en had het niets te maken met de alcoholconsumptie van de man.

A.Z. verklaarde dat hij op de plaats van de aanrijding niet meteen kon stoppen en besloot enkele straten verder de schade aan zijn eigen voertuig op te nemen. Zijn advocaat stelt dat hij op dat moment terug had moeten keren naar de plaats van het ongeval of de politie had moeten bellen.

In plaats van zichzelf te melden bij de politie, reed de zakenman naar huis en vertrok later met een taxi naar Brussel voor werkverplichtingen. Hij vroeg zijn dochter om namens hem een verklaring af te leggen. Zijn advocaat benadrukte dat A.Z. niet in staat van openbare dronkenschap verkeerde.

De lokale politierechter toonde weinig begrip voor de handelingen van de beklaagde. “Je vertrekt naar Brussel en laat je dochter een verklaring afleggen”, aldus de rechter. “Je zadelt je dochter op met je eigen problemen. Zeer sympathiek is dat niet. U heeft er alles aan gedaan zodat u niet kon verhoord worden of zodat u niet moest blazen. Het is niet omdat u een zekere positie hebt dat u op een andere manier behandeld wordt.”

De Brugse politierechter veroordeelde A.Z. tot een rijverbod van een maand en een geldboete van 1.840 euro, waarvan de helft met uitstel.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen