HomeKnokke-HeistPuntjes op de "i" voor de Badkarhouders en de Watersportclubs

Puntjes op de “i” voor de Badkarhouders en de Watersportclubs

Badkarhouders   

De badkarhouders mogen op hun strandconcessie ligbedden en cabines verhuren op voorwaarde dat ze de veiligheidsmaatregelen naleven. Als je zit of ligt in een strandzetel of -bed, hoef je je mondmasker niet op te zetten.   Alle faciliteiten op de concessie worden inherent aan de concessie gezien. Aangekochte drank en tapa’s mogen dus niet ter plaatse geconsumeerd worden.  

Kinderen onder de 12 jaar kunnen gebruikmaken van de speeltoestellen. Volwassen mogen de petanquebanen gebruiken op voorwaarde dat het sportmateriaal na ieder gebruik telkens ontsmet wordt en de bubbels van maximum 4 personen gerespecteerd worden. Ook de sociale afstand moet bewaard blijven.    

Aangezien de strandbars geen maaltijden mogen verkopen, kun je er geen meeneemgerechten afhalen. De verkoop van tapa’s wordt niet gezien als volwaardige maaltijd en valt niet onder de takeaway-regel. Takeaway behelst volwaardige maaltijden en het op voorhand bestellen. De tapas vallen onder de raamverkoop. Badgasten kunnen dus aan de strandbar kleine hapjes en enkel niet-alcoholische dranken aankopen maar mogen dit niet ter plaatse nuttigen. Op elke strandconcessie staat een waarschuwingsbord dat klanten na hun bestelling de locatie meteen moeten verlaten.  

Watersportclubs    

In de watersportclubs gelden dezelfde maatregelen als bij de badkarhouders maar is  takeaway wel toegelaten. Je kunt hier dus vooraf bestelde maaltijden met eventueel ongeopende alcoholische dranken ophalen maar niet ter plaatse nuttigen. De reden is dat ze voorheen ook al volwaardige maaltijden verkochten op hun kaart. Ook hier geldt de regel dat je na je aankoop het terrein zo vlug mogelijk moet verlaten. Indien de watersportclub takeaway combineert met een raamverkoopunt van niet alcoholische dranken, dan moeten deze beide “verkooppunten” afzonderlijke circuits vormen die duidelijk van elkaar afgescheiden zijn zodat eenvoudig zichtbaar is wat waar verkocht wordt.  

Strandcabines op vrij strand en concessies   

Eigenaars en huurders van particuliere strandcabines mogen alcohol nuttigen op het strand, tenzij tussen 22 en 10 uur.  Een groep voor een cabine moet beperkt blijven tot maximum 4 personen, kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend. Indien een gezin dat onder hetzelfde dak woont uit meer dan 4 personen bestaat, dan mag deze bubbel samenzitten.  

Kinderspeelparken   

Ouders mogen plaats nemen op bankjes uitgestald rondom de speeltoestellen. Ze moeten daarbij de sociale afstand en bubbel respecteren. Kinderspeelparken mogen geen takeawaygerechten verkopen, enkel raamverkoop van niet alcoholische dranken en tapa’s. Na de bestelling moet ook hier de locatie stante pede verlaten worden.  

Terrasverkoop   

De horeca mag nog steeds raamverkoop blijven uitoefenen als ze dat voor 13 maart 2020 ook al deden en aan alle voorwaarden voldoen. Het gemeentebestuur zal ook toelaten dat terrasverkoop onder bepaalde voorwaarden kan. Alle handelaars zullen hierover duidelijk geïnformeerd worden via de dienst Lokale Economie.    

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers