11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

R Knokke FC zakt verder in het klassement

De uitslagen van de ploegen uit Knokke-Heist

Patro- Knokke 2-0

Heist A- Koekelare 1-1

VVW – Sint-Joris 2-0

Heist B – Beernem B 3-0

Knokke B – Torhout B 2-5

Op Dessel waren onze jongens van R Knokke FC midden augustus als een sneltrein gestart. De vaart werd er nadien niet minder om, maar de tegenstanders waren met La Louvière, Club Luik en Patro niet alleen van een ander kaliber, het waren ook de drie titelkandidaten. “We lagen op Patro zeker niet onder en kregen zelfs een paar kansjes”, analyseerde Sven Dhoest. “Patro kon wel twee keer toeslaan en dan weet je dat het moeilijk wordt, want het is een ervaren en uitgekookte profploeg.”

Met 3 op 12 zakt onze ploeg nu verder weg in de klassering, maar de zware kalibers hebben ze nu al gehad. Het kan alleen maar beter gaan. “Zondag moeten we thuis tegen Antwerp B de drie punten pakken en dan is er niks aan de hand. Vorig jaar zaten we in een vrijwel identieke situatie, maar toen was ons spel slecht. Nu is dat niet zo, integendeel zelfs. We voetballen prima en moeten ons echt geen zorgen maken. We hebben nu zelfs de best voetballende ploeg sinds ik hier ben.”

Dhoest blijft dus hoopvol en zal deze week de groep verder op sleeptouw nemen. Dat wordt ook van hem verwacht in zijn nieuwe rol. Na het vertrek van Simon Savaete werd Ruben Vanraefelghem zijn opvolger als kapitein, maar de centrale verdediger is een zestal weken out. Nu is doelman Sven Dhoest, aan zijn vierde jaar bezig bij Knokke, de nieuwe kapitein. Vorige week tegen Club Luik was Vanraefelghem er wel nog bij, maar droeg Dhoestook al de band. Vanraefelghem stelde dat zelf voor omdat hij zich niet echt in zijn sas voelde als aanvoerder. “Ik probeer de ploeg te helpen waar het kan”, aldus Dhoest. “Van nature uit ben ik iemand die spontaan het voortouw neemt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen