Home Cultuur Ragna, 25 jaar, moest door het coronavirus stoppen met haar studies

Ragna, 25 jaar, moest door het coronavirus stoppen met haar studies

De tweede golf van het coronavirus is in volle gang en daarmee staat het leven van veel jongeren opnieuw stil.  Zeker voor kwetsbare jongeren komen deze golven van onzekerheid hard aan. Zij verloren de afgelopen maanden hun job, of moesten hun studies stopzetten omwille van een gebrek aan ondersteuning. Zo ook Ragna, 25 jaar, die van de ene dag op de andere haar studie criminologie moest stopzetten door het gebrek aan hulp.

“Ik heb 4 jaar criminologie gestudeerd, maar door Corona moest ik mijn studie stopzetten omdat er te weinig hulp was. Heel spijtig.”

Gelukkig heeft Ragna een plan B: binnenkort wilt ze meedoen met de selectieproeven bij Politie Antwerpen. Dat plan werkte ze uit tijdens de Youthstart training. Tijdens deze gratis 8-daagse training werken jongeren aan een project volgens hun passie, zodat ze erachter komen welke job of studie bij hen past. Dat doen ze in groepen van 10 tot 15 jongeren, begeleid door 2 trainers.

“Je moet vooruit in het leven. YouthStart heeft mij die nieuwe start gegeven omdat de training was aangepast aan mij persoonlijk.. Daarom weet ik nu precies wat ik wil doen in de toekomst.”

Ben jij tussen 16 en 30 jaar oud, ben je momenteel niet aan het werk en wil je net zoals Ragna ontdekken welke job of studie bij je past? Schrijf je dan in voor de YouthStart training in Oostende via www.dromersgezocht.be. De 8-daagse YouthStart training gaat van start op 9/11.

Je bent niet alleen

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Elke week stelt de dienst Burgerzaken van de gemeente een overzicht op van de geboorten, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen...

Rouwbericht: Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende...

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december! Niemand minder dan Mr. Christmas Michael Bublé opende met één van zijn...

Recente reactie van onze lezers