HomeCultuurRavelingen 3.0 allicht niet op tijd klaar voor het nieuwe carnaval seizoen

Ravelingen 3.0 allicht niet op tijd klaar voor het nieuwe carnaval seizoen

Door de plannen voor het nieuwe Community-House op het Maes en Boereboomplein, is de samenstelling van het plein met het verdwenen gemeentehuis en feestzaal Ravelingen grondig gewijzigd. 

Er komt vorm in de nieuwe socio-culturele infrastructuur voor het bloeiende Heistse verenigingsleven. Door de splitsing van het huidige gebruik in een ‘harde’ & ‘zachte’ Ravelingen, wordt de functie van Ravelingen ondergebracht in 2 gebouwen. Het ‘zachte’ gebruik (kaartingen, souper, info-avonden, …) wordt ondergebracht in een polyvalente zaal binnen het Community House, voor het ‘harde’ gebruik (fuiven, optredens, …) is een nieuwe infrastructuur in aanbouw.

De bouw van de nieuwe feestzaal is een eerste impuls om de stationsomgeving nieuw leven in te blazen. De nieuwe fuifzaal krijgt intussen vorm en is gelegen tussen de Koudekerkelaan en de spoorbedding. In de toekomst zal ze aansluiten op de parkomgeving die de gemeente wenst te realiseren tussen de Heistlaan en de Koudekerkelaan. Ravelingen 3.0 moet dit najaar al de feestzaal bij uitstek worden in Heist, waar heel wat grote fuiven en festiviteiten kunnen plaatsvinden. Er een polyvalente zaal voorzien met een netto-oppervlakte van 600 m², exclusief de nodige ruimte voor sanitair, ticketverkoop, berging, leveren van goederen en het mogelijk maken van een praktische op- en afbouw. Het is bovendien de bedoeling om in het nieuwe volume enkele repetitieruimtes onder te brengen voor lokale muziekgroepen.
Er wordt naar gestreefd om carnaval 2021 door te kunnen laten gaan in de nieuwe fuifzaal. Of dit lukt… is de vraag.

2 REACTIES

  1. Of het gemeenschapshuis in Zeebrugge ? Of een of andere loods in t’Walletje ?

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers