13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Reactie Stad Brugge op berichtgeving netheid evenementenstrand Zeebrugge

Eerder deze week verscheen in de (sociale) media een bericht waarin de Proper Strand Lopers uit Oostende de hoeveelheid afval op het evenementenstrand in Zeebrugge aanklagen. Het Brugse stadsbestuur wenst dit bericht te nuanceren.

Burgemeester Dirk De fauw: “Deze zomer was er op het evenementenstrand heel wat te beleven. Onder de noemer Zeebrugge Beach werden evenementen georganiseerd door onder meer Stad Brugge, Brugge Plus, vzw BASICS!, WECANDANCE en Bomboclat Festival.

Talrijke bezoekers kwamen er genieten van openluchtfilms, optredens en lekker eten en drinken. Dit bracht uiteraard wat afval met zich mee. Het stadsbestuur hecht zeer veel belang aan de netheid van het openbaar domein algemeen en van het strand specifiek. We voeren hiervoor zelf heel wat inspanningen uit en kunnen bij opkuisacties ook altijd rekenen op de steun van talrijke vrijwilligers.

Ook met de organisatoren van Zeebrugge Beach werden op voorhand afspraken gemaakt over de opkuis van het evenementenstrand. Zo was bepaald dat ze tot 7 september de tijd hebben om het strand op te ruimen, en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit net als andere jaren prima geregeld zal zijn.”

Lees ook deze artikels

1 REACTIE

  1. Van het lawaai konden we, terwijl we wanhopig trachtten de slaap te vatten, ook meegenieten…

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!