17.9 C
Knokke-Heist

Recordaantal wandelaars voor AG Belgian Coast Walk

Aanstaande zaterdag 13 mei wordt de Belgische kust overspoeld door meer dan 5000 enthousiaste wandelaars die deelnemen aan de vierde editie van de AG Belgian Coast Walk. Dit jaar zijn er ruim duizend deelnemers die de uitdaging aangaan om de langste afstand van 80 kilometer te volbrengen.

De AG Belgian Coast Walk biedt vier verschillende afstanden om uit te kiezen. Naast de 80 kilometer tussen De Panne en Knokke-Heist kunnen deelnemers kiezen voor een lokale lus van 10 kilometer in Knokke-Heist, 25 kilometer vanaf De Haan of 42 kilometer vanaf Oostende. Volgens Greg Broekmans van organisator Golazo slaat het concept aan vanwege de sfeer en beleving onderweg en aan de finish.

Het parcours van de AG Belgian Coast Walk is allesbehalve een simpele strandwandeling. In samenwerking met Wandelsport Vlaanderen heeft Golazo een gevarieerd en uitdagend parcours uitgestippeld. Wandelaars doorkruisen duinen en bossen, lopen over de dijk en langs trotse havengebieden, met natuurlijk ook passages over het strand.

Onderweg zijn er voldoende bevoorradingsposten voorzien, afhankelijk van de afstand die de deelnemers afleggen. De organisatie streeft naar een editie met zo min mogelijk afval en gebruikt daarom geen wegwerpbekers op het parcours.

AG Insurance, als titelsponsor, is nauw betrokken bij het evenement en zet zich in voor een gezonde levensstijl en milieu-impact. In aanloop naar de AG Belgian Coast Walk heeft het bedrijf deelnemers aangemoedigd om tijdens hun voorbereiding te gaan ploggen. Tijdens de wandeltocht zal een team van AG bijdragen aan het schoonhouden van het parcours.

Deelnemers aan de AG Belgian Coast Walk kunnen onderweg worden gevolgd en aangemoedigd via live tracking. Hierbij wordt een chip op de startkaart gebruikt, zodat het thuisfront de wandelaars op de voet kan volgen.

Aan de finish worden de wandelaars beloond met een welverdiend St. Bernardus Extra4 biertje (voor 16+) en een unieke medaille. De deelnemers van de 80 kilometer ontvangen daarnaast een exclusief finisher-T-shirt. Het St. Bernarduscafé in Knokke-Heist biedt de gelegenheid om na te genieten van de sportieve prestatie.

De Stichting Tegen Kanker en Te Gek!? zijn dit jaar de twee goede doelen die worden ondersteund tijdens het wandelevenement. In samenwerking met AG Insurance en de Stichting Tegen Kanker zijn er op het parcours drie intelligente verdelers van zonnecrème om deelnemers te beschermen tegen UV-stralen. Het tweede goede doel, Te Gek!?, zet zich in voor het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen