4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Recordmaand voor De Havenbus in Zeebrugge: meer dan 5.000 passagiers

De Havenbus doet het goed! Meer en meer werkkrachten van havenbedrijven in Zeebrugge maken gebruik van deze vervoersoplossing op maat om op het werk te geraken. Vooral tijdens het kiwiseizoen van mei tot oktober heeft de bus een mooie bezetting met een gemiddelde van ongeveer 3.000 boekingen per maand. In september overschreed De Havenbus voor het eerst de kaap van 5.000 reservaties.

Sinds 2007 is De Havenbus een vast transportmiddel voor werkkrachten in het havengebied van Zeebrugge. Mensen die niet over eigen vervoer beschikken, kunnen met dit alternatief toch op het werk geraken bij bedrijven die soms moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Bovendien is het rijschema van de bus afgestemd op de ploegenplanning van de havenbedrijven en kan men dus zeer vroeg of laat in de avond nog op het werk en terug thuis geraken.

Niet enkel werknemers genieten van de flexibiliteit van De Havenbus. Ook voor werkgevers betekent deze vervoersoplossing op maat een absolute meerwaarde.

Freya Vermeulen, project consultant bij interimkantoor Synergie Jobs Zeebrugge: “Al enkele jaren werken wij samen met De Havenbus, en dankzij hun flexibele werking kunnen wij onze planning soepel invullen met gemotiveerde mensen die ons anders nooit zouden kunnen bereiken.

Dat De Havenbus zijn nut bewijst, zien we ook in de cijfers van het afgelopen jaar. In totaal zal de bus in 2021 ongeveer 27.000 passagiers vervoerd hebben, van en naar de haven. Dit is een stijging van zo’n 20% tegenover vorig jaar, waar de bus op ca. 22.000 reizigers eindigde. Het gemiddeld aantal passagiers tijdens het kiwiseizoen (van mei tot oktober) komt neer op 3.000 per maand. In de maand september vestigde De Havenbus een record met 5.001 reservaties.

Ook tijdens dit coronajaar bleef De Havenbus volledig operationeel en konden alle trajecten van en naar de haven van Zeebrugge uitgevoerd worden. Dit dankzij de inspanningen en flexibiliteit van vervoerder Gino Tours – Keolis Belgium die voorzag in de nodige sanitaire maatregelen op de bus, om zo veilig en coronaproof mogelijk te kunnen blijven rijden.

Over De Havenbus

De Havenbus brengt werknemers in de haven van Zeebrugge tot aan de deur van het havenbedrijf. Opstappen kan in Brugge, Dudzele, Oostende, Bredene, De Haan, Wenduine, Blankenberge en Zeebrugge Dorp. Zowel de werkgever als de werknemer kan een zitje reserveren via de Havenbus app.
Sinds 2017 beheert APZI deze dienstverlening in de haven van Zeebrugge. Gino Tours -Keolis Belgium zorgt voor het operationele werk en voert de busritten uit.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over