12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Reddingsactie voor gekwetste meeuw

In residentie Cambridge ( Zeedijk/van Bunnenplein) in Knokke-Heist zat op het balkon van de hoogste verdieping al een paar dagen een jonge meeuw. Het dier was gekwetst en kon niet meer vliegen. Ook de bewoners konden de vogel niet redden. Na heel wat heen en weer telefoonverkeer is uiteindelijk beslist dat de brandweer de meeuw ging ophalen waarna het dier zou worden overgebracht naar het vogelopvangcentrum. In de hoop dat de meeuw ooit weer zijn vleugels zou kunnen uitslaan!

3 REACTIES

 1. men zou beter de natuur zijn werk laten doen. Op mijn strandwandeling kwam ik 2 zieltogende jonge meeuwen tegen die niet konden vliegen, wegens de heersende vogelgriep ben ik uit de buurt gebleven. In de natuur leven ook roofdieren,. Zij doen het werk van de brandweer, die andere taken heeft.

 2. De overlast van de meeuwen is uit de hand aan het lopen en dit al jaren.
  Geluidsoverlast dag en nacht .
  Alles volgescheten en nu de kleintjes uit het nest zijn gratis pluimen voor je donsdeken.
  Nu ook in onze stadstuin geen merels en andere kleine volgeltjes die mooi fluiten.
  Enkel nog gekraai en gekrijs.
  De meeuw een beschermde dier soort.
  Met dank aan de groene.

 3. Je moet wel opletten met het woord “meeuw”. Het zijn vooral de zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen die voor overlast zorgen, op de daken nestelen en de vuilniszakken stukscheuren. De kokmeeuwen (te herkennen aan de bruine kopjes) en de stormmeeuwen (te herkennen aan het zwarte streepje achter het oog) die vroeger in de meerderheid waren zijn nu in de minderheid want de twee eerstvernoemde soorten deinzen er niet voor terug hun nesten te plunderen want de twee laatste soorten zijn kleiner en dan heb je nu ook nog de vogelgriep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen