Home Regionieuws

Regionieuws

De hoofdpunten uit West-Vlaanderen:


 • Ook Brugse cipiers vragen voldoende gespecialiseerde mondkapjes
  by VRT NWS on 3 april 2020 at 15:38

  De cipiersvakbonden vragen garanties dat ook zij voldoende beschermende mondmaskers zullen krijgen. Nu dragen de cipiers vooral mondmaskers die in de gevangenis zelf gemaakt worden. De FPP2-kapjes, die meer bescherming bieden, mogen enkel gebruikt worden in het medisch centrum van de Brugse gevangenis.

 • Opvallend meer aanvragen voor domicilie aan de kust
  by VRT NWS on 3 april 2020 at 14:28

  De steden en gemeenten aan zee krijgen opvallend veel vragen van mensen die hun domicilie willen veranderen naar een adres aan de kust. In Koksijde bijvoorbeeld zijn er meer dan dubbel zo veel aanvragen als anders: een vijftigtal in plaats van een twintigtal.

 • Brugse horeca zet terrassen klaar, ook al zijn er geen klanten
  by VRT NWS on 3 april 2020 at 11:10

  In Brugge laten heel wat horecazaken hun terras al opbouwen, ook al worden er nog minstens enkele weken geen klanten verwacht. De uitbaters willen klaar zijn voordat dat de coronamaatregelen weer versoepelen. Nu de binnenstad verlaten is, gaat het opbouwen trouwens een stuk vlotter.

 • Zonnig weer op komst: Kortrijk en Kuurne nemen maatregelen om afstand te houden
  by VRT NWS on 3 april 2020 at 11:04

  Kortrijk en Kuurne willen vermijden dat er dit weekend, met het mooie weer, te veel mensen samenkomen op dezelfde plaats. Zo zijn in alle parken de banken afgespannen met een rood lint, om te voorkomen dat mensen er blijven rondhangen.

 • KSA Kuurne vergadert deze paasvakantie in virtueel lokaal
  by VRT NWS on 3 april 2020 at 10:29

  Verveling leidt uiteindelijk tot creativiteit. Dat bewijzen de leiders van KSA Leiezonen. Zij hebben een virtueel lokaal ontworpen waar ze elkaar kunnen ontmoeten tijdens de paasvakantie.