Home Knokke-Heist KneistiTV Reissector krijgt klappen... ook in Knokke-Heist

Reissector krijgt klappen… ook in Knokke-Heist

Het Corona virus maakt slachtoffers, bij oude en zieke mensen, maar ook de toerisme industrie krijgt klappen. Vanaf het moment dat de bevolking in Europa te horen krijgt dat één en ander onder controle is, zal er nog een periode van enkele weken over heen gaan voor het leven –en dus het reizen- zijn normale ritme herneemt. En –ook daar zijn mijn gesprekspartners het over eens- dan zullen de boekingen aan een ongezien hoog tempo hernemen. Alleen weet vandaag niemand wanneer.

Maar het is een lange periode om te overbruggen, met zeer moeizaam binnen sijpelende cash. Dat geldt voor zelfstandige reisadviseurs, maar dat geldt ook voor grote beursgenoteerde bedrijven. Met name de aandelen van de grote toerisme namen duiken naar beneden deze dagen. De grafieken vertonen stuk voor stuk dezelfde patronen: de aandelenkoers was bezig aan een mooie, geleidelijke groei, tot ergens in februari – en dan gaat de curve pijlsnel naar beneden. Voor ons een reden om eens langs te gaan bij Continental Tours met kantoren in Knokke en Heist. Erik Hollé en Yvan Kaux gingen er praten met zaakvoeder Dirk Overstraete.

1 REACTIE

  1. Het coronavirus maakt veel slachtoffers, niet alleen door het virus zelf maar door beslissingen door onze’ leiders’ genomen zonder logisch na te denken.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers