17.6 C
Knokke-Heist

Renovatiewerken Knokkestraat op kruissnelheid

De Knokkestraat, een prominente ader in de gemeente, is enige weken geleden onderworpen aan een ingrijpende verandering. Dit begon met de renovatie van de weg, van de IJzerstraat tot net voor de Noordstraat, gevolgd door een herinrichting van de voetpaden aan de kant van de woningen. Tijdens deze periode was het voor bewoners niet mogelijk om hun garages te bereiken.

De impact op de verkeersdoorstroming is groot. Voetgangers en fietsers kunnen slechts via een omweg bij de Graaf d’ Ursellaan komen, namelijk via de Kursaalstraat en de Polderstaat. Cruciale verbindingen zoals de tunnel aan de Parkstraat en de oversteek tussen de Steenstraat en de August Beernaertstraat zijn ontoegankelijk geworden, aangezien de arbeiders daar het landschapspark afmaken.

In maart werd de rijbaan van de Polderstraat tot net voor de Noordstraat zelfs volledig gesloten voor doorgaand verkeer. Alleen lokaal verkeer kan nog gebruikmaken van het stuk tussen de Krommedijk en de Polderstraat. Verkeersomleidingen zijn van kracht, zowel via de Elizabetlaan, de Westkapellestraat, als de Pannenstraat. De omleidingsroutes worden duidelijk aangegeven op strategische locaties. Hierdoor blijft de nieuwe ovonde op de Elizabetlaan enkel nog bereikbaar via de Noordstraat vanuit het centrum van Heist.

Er heerst verwarring onder de lokale bevolking. Geruchten circuleren over de toekomst van de Knokkestraat, nu de werkzaamheden bijna voltooid zijn. Echter, het moet duidelijk zijn dat de belangrijke verkeersader tussen de deelgemeenten Knokke en Heist een tweerichtingsweg blijft! Ook de Moefe blijft in beide richtingen toegankelijk!

De herinrichting van de Knokkestraat is een project met verstrekkende gevolgen voor de gemeenschap. Het brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen