HomeSportReserveer je startticket voor de Engie Knokke Run hier!

Reserveer je startticket voor de Engie Knokke Run hier!

Op 1 mei wordt Knokke-Heist al vele jaren overspoeld door enthousiaste lopers die willen schitteren op de Knokke 10K. Als de federale maatregelen die op dat moment gelden het toelaten, hebben Golazo en de Sportdienst op 1 en 2 mei 2021 een corona aangepast format klaar. Inschrijven kan enkel vooraf, dus reserveer alvast jouw startticket door hier te klikken. Bovenop een weekendeditie en een nieuwe naam (ENGIE Knokke Run) wordt er met de 21K ook een nieuwe afstand toegevoegd.  

5 startwaves 

Het wedstrijdgehalte wordt volledig gebannen door met een uitgepijld loopparcours uit te pakken. Er wordt tussen 9 en 14 uur gewerkt met 5 startwaves, waarbij er om de minuut 4 lopers starten vanaf de atletiekpiste van het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.  

Kids Run vervalt 

De Knokke Jogging over 6,5 km en de 10K blijven behouden, de Kids Run komt dit jaar helaas te vervallen. Het parcours zal er helemaal anders uitzien dan de voorbije jaren. Start en finish van alle afstanden liggen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark en niet langer in de omliggende straten. Alle drie de afstanden zoeken de groenste stukjes van Knokke-Heist op. Net na de start loop je tussen de weides in de Paulusstraat en na het keerpunt volgt er op het einde een passage door het Koningsbos. Het traject van de 10K loopt langsheen de Zwinduinen naar de Zeedijk om vervolgens in het charmante Zoute neer te strijken.  

Halve marathon 

Wie de halve marathon loopt, zal via de uitgestrekte polders ook de Internationale Dijk ontdekken. Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten zijn stille supporters tijdens je passage langs het Zwin Natuur Park en door de Zwinduinen. Aan de Haas van Flanagan start een jodiumkuur van 3 km op de Zeedijk, waarna de paadjes en steegjes van het Zoute wachten.  

Online inschrijvingen 

Elke loper krijgt aan de finish een medaille en een eindbevoorrading. Tijdsopname met chip is nog steeds inbegrepen in de inschrijving. In de geest van de COVID-19-maatregelen is het niet mogelijk om op 1 of 2 mei 2021 nog ter plaatse in te schrijven.   

De online inschrijvingen voor de ENGIE Knokke Run sluiten af op vrijdag 30 april 2021 om middernacht of eerder als alle startwaves reeds volzet zijn.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers