zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistResidentie Heys: Nieuwe ontwikkeling op de dijk van Knokke-Heist

Residentie Heys: Nieuwe ontwikkeling op de dijk van Knokke-Heist

Dit project, een initiatief van de bekende Kneistse onderneming POC Partners, belooft een kleinschalige, maar markante toevoeging te worden aan het reeds indrukwekkende landschap van de kustlijn. Met negen bouwlagen biedt het appartementsgebouw niet alleen een adembenemend uitzicht op zee, maar ook een exclusieve woonervaring op een locatie die zowel het Willemspark als het gerenommeerde 2-sterrenrestaurant Bartholomeus flankeert.

Samenwerking aan de basis van succes

Voor de realisatie van Residentie Heys slaan POC Partners, Arcas Architectengroep en Ghent Promotions de handen ineen. Deze samenwerking is niet nieuw; POC, met hoofdzetel in Roeselare, en Arcas, gevestigd in Knokke-Heist, hebben in het verleden reeds succesvol samengewerkt. Beide ondernemingen zijn ook actief op de Poolse markt, wat hun internationale ervaring en expertise onderstreept.

Het project wordt vormgegeven door drie nieuwe vennootschappen: Heys Invest, Heys Bouw en Heys Construct, alle drie gelijk verdeeld onder de partners. Deze strategische opzet verzekert een gebalanceerde inbreng van elk van de betrokken partijen.

Een blik op de spelers

POC Partners, onder leiding van Elisabeth Van Damme, is een gevestigde naam in de sector, mede dankzij de steun van de families Vandermarliere, Desimpel, Donck en Despiegelaere. Arcas, onder de bezielende leiding van Bart Chielens, brengt naast lokale expertise ook internationale flair in met antennes in Parijs en Gdansk. Ghent Promotions, mede in handen van John Debaillie, voegt een unieke expertise toe op het gebied van bouw en exploitatie van vastgoed, inclusief kustcampings.

De betrokkenheid van Arkin, gelieerd aan Arcas en mede beheerd door de in vastgoed gespecialiseerde advocate Katelijne Stallaert, versterkt de juridische en strategische fundering van het project.

Toekomstperspectief

Met de ambitie om in 2024 voor meer dan 600 units een vergunningsaanvraag in te dienen, toont POC Partners zich bewust van de uitdagingen die gepaard gaan met het vergunningstraject. Desondanks blijft het optimisme voor de realisatie van Residentie Heys en andere projecten groot.