HomeKnokke-HeistDeelgemeente HeistRestaurant ’t Choufke blaast bij heropening 35 kaarsjes uit

Restaurant ’t Choufke blaast bij heropening 35 kaarsjes uit

Veel Knokke-Heistenaars en toeristen uit het binnenland zijn kind aan huis in restaurant ’t Choufke. Hun vertrouwde stek in de Kursaalstraat heeft intussen heel wat jaartjes op de teller staan. Maar gastvrouw Pascale en keukenmeester Roland lieten corona de sfeer niet verpesten. Na 35 jaar horeca is voor hen het vat nog niet helemaal af. 

Velen zullen zich moeilijk kunnen voorstellen dat de zaak indertijd dienst deed als toonzaal voor sierschouwen van bouwbedrijf De Pré en nog later als doe-het-zelfzaak. Het succes van restaurant La Grange in Achouffe, uitgebaat door schoonfamilie van Pascale, inspireerde in 1985 tot een omschakeling naar horeca-uitbating. 

Naar een naam was het niet lang zoeken. Brouwerij La Chouffe sleet aanvankelijk de beperkte productie van zijn met de jaren uit de hand gelopen hobby zowat integraal aan La Grange en … ’t Choufke in Heist. Wat in de tijd van bandopnemer en orkestjes begonnen was als nachtcafé met snacks en dansgelegenheid, is in de loop van 35 jaar onder de bezieling van de uitbaters achter toog en fornuis steeds meer de richting van restaurant uitgegaan. Het verwerven van het aanpalend pand resulteerde in 1998 in de verdubbeling van de oppervlakte, waardoor na de nodige aanpassingen een ingerichte feestzaal voor een extra troef zorgde. 

’t Choufke mag er zich op laten voorstaan dat het een zaak is gebleven waar iedereen welkom is, ook voor een drink en babbel. De ouderwetse gezelligheid en knusse sfeer zitten dan wel in het DNA van de zaak, maar dat heeft de uitbaters niet belet om te blijven evolueren. Door hun dynamische aanpak en klantgerichtheid houden ze de vinger aan de pols in de wetenschap dat klanten voor een restaurantbezoek steeds hogere eisen stellen. Op dat punt is in ’t Choufke de tijd niet blijven stilstaan. Het interieur binnen werd tijdens de coronalockdown door Roland grotendeels gerestyled voor extra rust, sfeer en cachet. De buitenarchitectuur kreeg al vorig jaar een volledige en verrassende make-over. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers