vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Reusachtige man ligt naast AZ Zeno

In het project CLOSER stelt kunstenaar Wim Tellier een canvasafdruk van 105 x 68 meter tentoon van een man in een brandwerend pak op de grasmat naast AZ Zeno. Eerder lag hij al in het bekende Koning Boudewijnstadion.

Het project werd voor één dag uitgestald over de volledige lengte van het grasveld.. “Je ziet één individu, een man in vuurpak, in een zeer zelfzekere houding”, legt Tellier uit. “Hij lijkt onoverwinnelijk, alsof niets hem kan overkomen. Maar dat is slechts schijn.

Bloemen
In een later stadium krijgt de man-in-beschermpak een volledig andere gedaante. Het pak gaat volgend jaar geperforeerd worden en er zullen bloemen door groeien als tegenpool van die zelfzekere man. De zaadjes gaan hem overmeesteren en uiteindelijk overwoekeren.” Tellier koos voor de zonnebloem als symbool voor bescheidenheid en als knipoog naar de zon.

Wim Tellier

De kunstenaar Wim Tellier maakt grootschalige kunstinstallaties door foto’s te integreren in omgevingen als een vorm van landschapskunst.

Zo is Wim Tellier bekend van artistieke projecten als de reusachtige krabfoto in Knokke-Heist, een schijnbaar zwevend artistiek zwembad van 18 meter lang in zijn eigen tuin, en het op poten zetten van de eerste fototentoonstelling ooit op Antarctica. Het is maar een greep uit zijn rijkgevulde creatief oeuvre.

Met zijn project CLOSER vestigt Tellier de aandacht op onder- en overschatting, op corona, op klimaatverandering en schijnbare onoverwinnelijkheid. “Mijn werk is een vorm van ‘landscape art’: ik integreer foto’s in omgevingen en creëer zo installaties. Die gaan altijd gepaard met een conceptuele boodschap, waar vaak iets maatschappelijks en persoonlijks in verweven zit. Als je twee à drie jaar bezig bent aan zo’n installatie, is het natuurlijk mooi meegenomen dat je ook persoonlijk achter de boodschap staat.”

Nieuwsgierigen zijn vanaf nu tot en met 4 september 2022 welkom om de voortgang van kunstproject te aanschouwen. De canvasdruk ligt op de weide tussen de Kalvekeetdijk 258 en het biologische voedselbos van AZ Zeno en is vrij toegankelijk. Er is een uitkijktoren voorzien. Rolstoelgebruikers genieten vanop de parking van AZ Zeno het beste zicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen