5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Riolerings- en wegenwerken in Oostkerke starten tijdens voorjaar

De tweede fase van de riolerings- en wegenwerken in Damme (Oostkerke) starten in het voorjaar 2022 De gunningsprocedure is afgelopen. Aannemer Willemen Infra zal de werken uitvoeren.

De tweede fase van de riolerings- en wegenwerken omvat de echte dorpskern en een deel van de Heitegemstraat. De riolering wordt vernieuwd zodat het afval- en hemelwater gescheiden kunnen worden afgevoerd: het afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Sabtsweg, het regenwater blijft zoveel als mogelijk ter plaatse in de bestaande grachten en beken. Daarna komt er een nieuwe bestrating die meer aansluit bij het karakter van het polderdorp.

Het College van burgemeester en schepenen besliste intussen dat de wegbedekking in Sint-Guthagostraat eveneens in een uitgewassen beton uit te voeren. Hierdoor zal deze straat aansluiten bij de rest van de dorpskern.

Fasering en werfinrichting

Voorafgaand aan de werken die naar schatting tot het einde van 2023 zullen duren, worden de bewoners nog uitgenodigd naar een infomoment. Dat zal in februari 2022 plaatsvinden. De aannemer is nu de fasering en de werfinrichting aan het voorbereiden. De details daarvan worden tijdens het infomoment toegelicht. Voor de start van de werken zal in opdracht van het stadsbestuur nog een plaatsbeschrijving worden opgemaakt van de woningen langsheen het tracé van de werken.

Meer informatie over de werken staat op www.damme.be/werkenoostkerke.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over