4.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Rioleringswerkzaamheden in Binnenhof en Lammekenslaan starten

Na de herfstvakantie start aannemer Verhelst op maandag 7 november 2022 met de wegen – en rioleringswerken in het Binnenhof en Lammekenslaan. In een eerste fase wordt het kruispunt van de Elizabetlaan met het Binnenhof afgesloten voor de realisatie van de rioolaansluiting. Dit kruispunt blijft tot aan de kerstvakantie afgesloten. Na de herfstvakantie wordt de openbare verlichting in het Binnenhof verwijderd. Dit is noodzakelijk voor de aanleg van een steenslagweg. Deze weg komt aan de zuidzijde van het Binnenhof en wordt aangelegd tot aan huisnummer 24. De aannemer voorziet tijdens de werken de nodige verlichting. 

De rioleringswerken in het Binnenhof duren tot eind januari 2023. De werken aan de bovenbouw in het Binnenhof zullen opstarten in februari 2023 en afgerond zijn tegen 30 juni 2023. Na de paasvakantie wordt er gestart met de afkoppelingen (scheiding van afval- en regenwater) op privéterrein. Hiervoor neemt de aannemer voorafgaandelijk contact op.  Vanaf september 2023 tot juni 2024 zullen de wegen- en rioleringswerkzaamheden in de Lammekenslaan plaatvinden. Deze planning is indicatief en onder voorbehoud van weerverletdagen en onvoorziene omstandigheden. 
Deze planning is indicatief en onder voorbehoud van weerverletdagen en onvoorziene omstandigheden. 

Parkeren 
Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om binnen de werfzone te parkeren. Parkeer daarom in de omliggende straten. Wie in de werfzone van het Binnenhof en de Lammekenslaan woont en een garage/standplaats heeft, kan in de Parkingshop, Gemeenteplein 22 te 8300 Knokke-Heist, een parkeerkaart “wegwerkzaamheden” halen voor 10 euro voor de periode dat zijn/haar garage/standplaats niet bereikbaar is. Deze parkeerkaart geldt in alle zones behalve de rode zone. Opgelet: de Parkingshop vraagt hiervoor een bewijs dat je over een garage beschikt of een garage huurt. Vergeet dit bewijs niet mee te brengen samen met het inschrijvingsbewijs van je wagen. 

Afvalophaling 
Het gemeentebestuur en het AGSO vragen om tijdens de werken vuilniszakken op de hoeken van de zijstraten buiten de werfzone te plaatsen, zodat de afvalophaling vlot kan verlopen. Doe dit tijdig en hou rekening met de ophaalmomenten van de zone waar je je vuilniszak plaatst. Voor de mensen die minder goed te been zijn, brengt de aannemer de vuilniszakken naar de hoek van de straat indien de vuilniszak tijdig (voor 16 uur) buitengezet is. 

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen