vrijdag, april 12, 2024
HomeKnokke-HeistRKFC boekt belangrijke overwinning tegen URSL Visé op regenachtige zondag

RKFC boekt belangrijke overwinning tegen URSL Visé op regenachtige zondag

Op een regenachtige zondagnamiddag streden RKFC en URSL Visé tegen elkaar in een evenwichtige wedstrijd waarin beide teams aanvankelijk weinig grote kansen creëerden. De doorbraak kwam echter snel voor de thuisploeg toen Hebbelinck, na een voorzet vanaf de linkerkant, met een indrukwekkende beweging zijn tegenstander wist te ontwijken en de bal staalhard in het doel schoot. Deze 1-0 voorsprong bleef ongewijzigd tot aan de rust.

In de tweede helft nam RKFC de controle over het spel, gedreven door de zoektocht naar een tweede, bevrijdende treffer. Ondanks de dreiging van snelle tegenaanvallen van Visé, die onder meer resulteerde in een bal op de dwarsligger, hield RKFC stand. De verlossing kwam een kwartier voor het einde van de wedstrijd toen Jalloh, na een mooie samenwerking binnen het team, zijn elfde doelpunt van het seizoen maakte, wat de score op 2-0 bracht.

Met deze overwinning, en een knappe 7 op 9 uit de laatste drie wedstrijden, kijkt RKFC vol vertrouwen uit naar de volgende uitdaging tegen Dessel.

Reacties na de wedstrijd benadrukten de evenwichtigheid van het spel, met coach Tant die opmerkte dat, ondanks de controle en het bezit van de bal, de ploeg aanvankelijk worstelde met diepgang door het sterke verdedigingsblok van Visé. Hij prees zijn team echter voor het spelen van een “volwassen wedstrijd” en het herpakken na de tegenslag van vorige week.

Deze overwinning is een testament van de veerkracht en het strategisch vernuft van RKFC, die na een moeilijke periode weer op het winnende spoor lijkt te zijn. Fans en volgers van de club zullen ongetwijfeld uitkijken naar de volgende wedstrijd, hopend op een voortzetting van deze positieve trend.