17.9 C
Knokke-Heist

RKFC eert vertrekkende coach en doelman tijdens feestelijke thuiswedstrijd tegen Hoogstraten

FC Knokke, de voetbalclub die hoge ogen gooit in de eerste nationale, bereidt zich voor op een feestelijke thuiswedstrijd tegen Hoogstraten. De wedstrijd staat in het teken van afscheid nemen en het eren van twee vertrekkende sterkhouders: coach Yves Van Borm en doelman Sven Dhoest.

FC Knokke, met nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen, speelt zonder zorgen en maakt zich op voor een thuiswedstrijd tegen Hoogstraten die bol staat van emotie en waardering. Voorzitter Vincent Vanhonsebrouck kijkt tevreden terug op het seizoen en benadrukt het belang van een gezonde club met verantwoorde uitgaven.

Vanhonsebrouck schuift de lof voor het succesvolle seizoen door naar zijn sportieve cel, bestaande uit sportief manager Kristof Arys en coach Yves Van Borm. De voorzitter is trots op de zevende plaats in de competitie en de aantrekkelijke speelstijl van zijn team.

Ondanks het succes op het veld blijft de publieke belangstelling in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park wisselvallig. Vanhonsebrouck wijt dit aan de vele andere vrijetijdsbestedingen in Knokke-Heist en de concurrentie van Club en Cercle Brugge.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Hoogstraten zal FC Knokke afscheid nemen van coach Yves Van Borm en doelman Sven Dhoest. Beiden hebben veel betekend voor de club en verdienen een passend eerbetoon.

Vanhonsebrouck legt uit dat hij samen met de raad van bestuur de moeilijke beslissing heeft genomen om Van Borm’s contract na ruim acht seizoenen niet te verlengen. Hoewel hij de coach dankbaar is voor zijn inzet, acht de voorzitter de tijd rijp voor een nieuwe wind en een nieuw hoofdstuk.

Fan Anja (46) uit “Knokke dorp” spreekt haar waardering uit: “Van Borm heeft onze club echt op de kaart gezet. We zullen hem missen, maar ik ben benieuwd naar wat de toekomst brengt voor RKFC.” Een andere supporter, Tom (33), voegt daaraan toe: “Sven Dhoest was een betrouwbare sluitpost. Hij heeft ons vaak gered met zijn geweldige reflexen. We wensen hem het beste toe.”

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen