19.5 C
Knokke-Heist

RKFC wint knappe derby in Eerste Nationale

RKFC heeft opnieuw een overwinning geboekt in de Eerste Nationale. Het frommeldoelpunt na dertig minuten spelen was genoeg om de nipte overwinning te behalen tegen Mandel United. Knokke blijft zevende staan in het klassement, terwijl Izegem-Ingelmunster nog steeds laatste blijft en achterstand op Hoogstraten en Ninove.

R Knokke FC had topschutter Din Sula weer in de ploeg na zijn schorsing in de vorige wedstrijd, maar moest hem al na een kwartier uitvallen wegens een knieblessure. Jalloh nam zijn plaats in. Ondanks de laatste plaats van Mandel in het klassement, wisten ze scherp te verdedigen tegen Knokke. Na dertig minuten spelen werd er druk gezet aan de tweede paal door Emile Samyn, waardoor de bal ongelukkig in het doel van de tegenstander werd gedevieerd.

Met een voorsprong van 1-0 op zak werd het een strijd tot de laatste minuut om de driepunter binnen te houden. Emile Samyn was tevreden met zijn prestatie, met veertien basisplaatsen en één doelpunt tot nu toe.

Knokke wint dus de derby tegen provinciegenoot Mandel United en blijft op de zevende plaats staan in het klassement. De top vijf blijft mogelijk voor onze jongens, terwijl Mandel steeds meer geïsoleerd onderaan staat.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen