woensdag, mei 22, 2024
HomeCultuurRob Heirbaut brengt lezing 'Oorlog in Europa' naar Knokke-Heist

Rob Heirbaut brengt lezing ‘Oorlog in Europa’ naar Knokke-Heist

Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist verwelkomt op vrijdag 12 januari 2024 om 20.00 uur VRT-correspondent Rob Heirbaut voor zijn lezing ‘Oorlog in Europa’. Deze lezing vervangt ‘De strijd om de nieuwe wereldorde’ van Tom Van de Weghe, die om professionele redenen is geannuleerd en wordt verplaatst naar 26 oktober 2024.

Rob Heirbaut, een gerespecteerde EU-correspondent, is te gast bij Davidsfonds Knokke in samenwerking met Cultuursmakers Knokke-Heist. Zijn lezing, ondersteund door de Kneistse Cultuurkaart/Volksontwikkeling, belicht de impact van de Russische inval in Oekraïne op de Europese Unie. De focus ligt op de afhankelijkheid van Europa van Russische energie, de opvang van meer dan 4 miljoen vluchtelingen, en de uitbreiding van de EU naar mogelijk 35 landen.

Deze actuele lezing zal kritische vragen stellen over de duurzaamheid van Europese steun aan Oekraïne, de veranderende houding in de VS en de rol van de EU in een wereld gedomineerd door grootmachten.

Naast de lezing organiseert Cultuursmakers Knokke-Heist samen met Davidsfonds Knokke een Fair Trade nieuwjaarsreceptie. Er zal ook een lichtbeeld van de lokale kunstenares Vera Hutsebaut worden verloot, ter ere van de jubilea van Volksontwikkeling Knokke-Heist, Cultuursmakers Knokke-Heist en Davidsfonds Knokke.

Toegangsinfo:

  • Standaard toegang: €10
  • Korting voor leden van Cultuursmakers, Davidsfonds, studenten: €8
  • Gratis voor abonnees van Kneistse Cultuurkaart/Volksontwikkeling Knokke-Heist op vertoon van hun gezinskaart.