Home Knokke-Heist KneistiTV Rode Kruis en RKFC gaan samenwerken

Rode Kruis en RKFC gaan samenwerken

Na een omzwerving langs sporthal De Stormmeeuw en ’T verzet heeft Rode Kruis Knokke-Heist een definitieve, en na de St-Niklaaskerk voor Westkapelle, terug unieke locatie gevonden om in de toekomst voor Knokke de bloedinzamelingen te organiseren. In samenspraak met het bestuur van RKFC (Royal Knokke Football Club) en met goedkeuring van het gemeentebestuur zal dit voortaan gebeuren in de Hospitality zaal van het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.

“Toen de coronacrisis uitbrak moesten we snel naar grotere locaties uitkijken die voldeden aan de veiligheidsnormen aldus verantwoordelijke bloedgeven Isabelle Boudens”.

“Het gemeentebestuur heeft ons daarin onmiddellijk bijgesprongen en De Stormmeeuw aangeboden”. “Omdat we ervan uitgingen dat de zaalsporten na de zomer terug zouden mogen plaatsvinden en deze zaal niet altijd ter beschikking zou zijn hebben we dan aangeklopt bij ’T verzet”. “Ondertussen had we vanuit RKFC de vraag gekregen of men iets kon betekenen voor de bloedinzamelingen van onze afdeling”. “Na een gesprek en rondleiding in het stadion bleek dat dit qua ligging en accommodaties perfect voldeed aan onze verwachtingen”. “Een ruime parkeergelegenheid, ruime zaal, dicht bij het centrum van Knokke, en niet onbelangrijk een enig zicht op het voetbalveld van de Royal Knokke Football Club”.

Ook bij de voetbalclub zelf wordt heel positief gereageerd bij monde van manager Thomas Bernaert. “We zijn ontzettend blij dat we samen met Rode Kruis Knokke-Heist dit kunnen realiseren”. “De samenwerking is tot nu toe ook heel vlot verlopen, en we kijken al helemaal uit naar de eerst bloedinzameling hier bij ons”. “Ook binnen de club gaan we naar bestuur, staf, spelers en supporters een warme oproep doen om zich massaal op te geven om bloed te komen geven”. “Ik heb mezelf dan ook, om een voorbeeld te stellen, ingeschreven via het donorportaal van het Rode Kruis om op 28 januari in ons eigen stadion bloed te geven”.

De eerstkomende bloedinzamelingen van Rode Kruis Knokke-Heist gaan door op 25 januari van 16u30 tot 19u30 in de St-Niklaaskerk te Westkapelle en op 28 januari van 16u tot 20u in de Hospitality zaal van het Burg. Graaf Leopold Lippenspark.  Wil jij ook bloed komen geven in één van deze unieke locaties? Maak dan nu snel een afspraak (verplicht) via donorportaal.rodekruis.be of het gratis nummer 0800 777 00. Voor meer informatie over bloedgeven kan je altijd terecht op www.rodekruis.be

Knokke-Heist, Knokke, RKFC, Hospitality zaal, Burmeester Graaf Leopold Lippenspark:

donderdag 28 januari, 20 mei en 14 oktober 2021

Knokke-Heist, Westkapelle, Sint-Niklaaskerk:

maandag 25 januari, 10 mei, 9 augustus en 18 oktober 2021.

Knokke-Heist, Knokke, tentendorp Rubensplein

woensdag 4 en donderdag 5 augustus  2021.

Altijd op afspraak via donorportaal.rodekruis.be of gratis nummer 0800/777 00

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers