18 C
Knokke-Heist

Rode Kruis Knokke-Heist Breekt Verkooprecords met Vrolijke Smurfenpleisters

In Knokke-Heist, werd dit jaar het traditionele Rode Kruis straatbeeld op zijn kop gezet. Vanaf 20 april 2023 schitterden vrolijke Smurfen op pleisterdoosjes in plaats van de gebruikelijke stickers. Het resultaat? Een verkoopexplosie die de lokale gemeenschap op zijn grondvesten deed schudden.

Het jaarlijkse beeld van de Rode Kruis-vrijwilligers aan kruispunten, in winkelcentra en op markten kreeg in 2023 een nieuwe wending. Hun missie dit jaar was niet het verkopen van de bekende stickers, maar het aanprijzen van pleisters met een wel heel bijzondere verpakking: de iconische Smurfen sierden de hoesjes.

Deze innovatieve inzamelingsactie werd met open armen ontvangen door de inwoners van Knokke-Heist. Een aantal enthousiastelingen had de pleisters zelfs direct nodig! De populariteit van de smurfenpleisters was zo groot dat op zondag 23 april 2023, de vierde verkoopdag, de laatste pleister werd verkocht onder luid gejuich van de toegewijde vrijwilligers. In slechts vier dagen tijd werden er maar liefst 4000 pleisters verkocht door de Rode Kruis-afdeling van Knokke-Heist.

De opbrengsten van de pleisterverkoop worden gebruikt om de jaarlijkse activiteiten van de afdeling te ondersteunen, waaronder het aanbieden van gratis eerstehulpcursussen aan de bewoners, het organiseren van bloedinzamelingen en het aanschaffen en vervangen van essentiële eerstehulpmaterialen.

Het Rode Kruis Knokke-Heist spreekt haar diepe waardering uit naar alle kopers voor hun gulle steun en hartverwarmende reacties. Dankzij hun bijdragen kan de afdeling blijven helpen waar het nodig is. Het gemeentebestuur laat deze kans niet onbenut om alle Rode Kruis-medewerkers te feliciteren voor hun toegewijde en enthousiaste inzet voor de lokale gemeenschap en verenigingen.

Maar wat gaat het Rode Kruis volgend jaar doen om deze ongekende verkoop te overtreffen? Zullen de Smurfen hun glans behouden of komt er een nieuw, nog charmanter ontwerp om de harten van de inwoners van Knokke-Heist te veroveren? Het blijft afwachten, maar één ding is zeker: de Rode Kruis-vrijwilligers zullen er zijn, klaar om te helpen en te steunen, ongeacht welk hoesje de pleisters siert.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen