9 C
Knokke-Heist

Rode Kruis Knokke-Heist eert verdienstelijke helden

Bij het begin van het nieuwe jaar kijkte Rode Kruis Knokke-Heist terug op het verleden en eerde zij haar verdienstelijke vrijwilligers en bloedgevers. Onder aanwezigheid van Schepen Nick Wenmaekers, werden onderscheidingen uitgereikt en brevetten overhandigd.

Dit jaar kregen 14 vrijwilligers erkenning voor hun jarenlange inzet bij de afdeling. Tien bloedgevers werden in het zonnetje gezet, met uitschieter Dhr. Etienne Haers die reeds 175 maal bloed gaf. Negen cursisten kregen hun brevet na het volgen van de gratis EHBO-cursus voor de bevolking van Knokke-Heist.

De voorzitter Linda Sabbe benadrukte in haar toespraak het belang van bloedinzamelingen, aangezien slechts 3% van de Vlamingen bloed geeft, terwijl 70% wel eens bloed nodig heeft. Het Rode Kruis blijft dan ook volop inzetten op haar bloedinzamelingen in Knokke en Westkapelle, hoewel de instroom van nieuwe vrijwilligers uit de gemeente Knokke-Heist afneemt. Een oproep wordt gedaan aan de bevolking om zich aan te sluiten als vrijwilliger.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen