17.9 C
Knokke-Heist

Rode Kruis Knokke-Heist start fondsenwervingsactie

In een opmerkelijke wending kiest het Rode Kruis in Knokke-Heist dit jaar voor pleisters in plaats van de gebruikelijke stickers tijdens hun jaarlijkse fondsenwervingsactie. Van 20 tot en met 23 april 2023 kunnen inwoners van onze kustgemeente pleisters kopen om zo de lokale Rode Kruiswerking te ondersteunen.

In een innovatieve benadering van hun jaarlijkse fondsenwervingscampagne ruilt het Rode Kruis Knokke-Heist de vertrouwde stickers in voor pleisters. Deze pleisters zijn niet alleen een symbolisch gebaar, maar bieden ook praktische hulp bij kleine verwondingen thuis. De pleisters zijn te koop bij Rode Kruisvrijwilligers op verschillende locaties, zoals kruispunten, supermarkten, de groentemarkt op zaterdag en bij krantenwinkel De Duinhoek op het Gemeenteplein.

De aankoop van een pleister voor €10 draagt bij aan de lokale Rode Kruiswerking in Knokke-Heist. De opbrengsten worden gebruikt om de werking draaiende te houden, zoals de aanschaf van materiaal, het geven van opleidingen aan de bevolking, het uitlenen van rolstoelen en krukken, en het organiseren van bloedinzamelingen. Dankzij de inzet van de vrijwilligers kan het Rode Kruis Knokke-Heist bijna dagelijks hulp bieden waar nodig. Met de steun van de lokale bevolking kan deze belangrijke werking worden voortgezet.

Ook burgemeester Piet De Groote en schepenen Bert De Brabandere en Nick Wenmaekers hebben hun steun betuigd aan de Rode Kruiswerking en reeds enkele pleisters aangeschaft. Hiermee is het startschot gegeven voor wat hopelijk een succesvolle editie van de fondsenwervingsactie zal zijn.

Het Rode Kruis Knokke-Heist speelt een cruciale rol in de lokale gemeenschap en heeft in het verleden al bewezen van onschatbare waarde te zijn bij rampen en noodsituaties. Deze unieke fondsenwervingsactie toont niet alleen de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de organisatie, maar zet ook de lokale bevolking aan om hun steentje bij te dragen aan het welzijn van de gemeenschap.

In een wereld waar steeds meer nadruk wordt gelegd op zelfredzaamheid, is het belangrijk om organisaties zoals het Rode Kruis te steunen. Hun werkzaamheden op het gebied van preventie, voorlichting en directe hulpverlening zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Deze pleisteractie biedt inwoners van Knokke-Heist de kans om de organisatie op een praktische en symbolische manier te steunen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen