17.6 C
Knokke-Heist

Roemeense inbrekersbende opgerold: Hoofdverdachte krijgt 15 maanden celstraf

De Brugse rechtbank heeft gisteren een zware straf uitgedeeld aan een 40-jarige Roemeen, Cristian N., die deel uitmaakte van een inbrekersbende die zich richtte op horecazaken. Cristian N. werd bij verstek eerder al veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan 7 met uitstel.

De bende, waarvan het hoofd, Gheorghe-Valentin I., op heterdaad werd betrapt, werd vervolgd voor een reeks inbraken in o.a. Knokke-Heist, Aalst, Blankenberge en Leuven. I. kreeg 4 jaar celstraf en negen kompanen kregen celstraffen tussen de 12 en 30 maanden.

Op zijn tweede proces gaf Cristian N. toe betrokken te zijn bij twee inbraken op de Grote Markt van Aalst. Hierbij werd in totaal bijna 10.000 euro buitgemaakt. Zijn advocaat was erin geslaagd een mildere straf te vragen. Ondanks zijn bekentenis, blijft de politie nog op zoek naar meer leden van de bende.

Deze zaak toont aan dat de politie geen enkele inspanning zal sparen in de strijd tegen inbraak en criminele bendes. Het veroordelen van de verdachten staat hierbij voorop, met het doel om de veiligheid en rust van de burgers te garanderen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen