zaterdag, april 13, 2024
HomeHaven / ZeebruggeRommel droppen kan een gas-boete opleveren

Rommel droppen kan een gas-boete opleveren

In de schaduw van de voormalige locatie van Kringwinkel ’t Rad, gelegen op het kruispunt van Noordstraat, Westkapellestraat en Kursaalstraat, blijft kringloopmateriaal opduiken, ondanks de verhuizing van de winkel. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist benadrukt dat dergelijk gedrag nu aangemerkt wordt als sluikstorten, met een mogelijke GAS-boete van 350 euro als gevolg. Sinds 1 december 2023 verwelkomt Kringwinkel ’t Rad klanten op een nieuwe locatie, de maritieme Seafrontsite in Zeebrugge, waar het een geefpunt heeft geïntroduceerd aan de Vismijnstraat 111 voor herbruikbare spullen.

Uitbreiding en Beleving

De verhuizing naar Zeebrugge markeert een aanzienlijke uitbreiding voor Kringwinkel ’t Rad. Met een oppervlakte van 1.200 m², driemaal groter dan het vorige pand in Knokke-Heist, zet de winkel sterk in op beleving. Dit omvat een breed scala aan activiteiten zoals repaircafés, upcycling workshops, innovatieve pop-up initiatieven en lezingen. Het doel is om een inspirerende en experimentele ruimte te bieden voor iedereen die gepassioneerd is door duurzaamheid en circulariteit.

Sociale en Circulaire Missie

Onder leiding van algemeen directeur Laure Vanhulle, blijft Kringwinkel ’t Rad zich inzetten voor sociale tewerkstelling en het maximaliseren van lokaal hergebruik van afgedankte goederen in de Brugse regio. De organisatie biedt niet alleen een tweede leven aan spullen, maar ook aan mensen door 220 werknemers, die op de reguliere arbeidsmarkt minder kansen krijgen, een passende job te bieden. Met de opening van de nieuwe locatie in Zeebrugge zijn er drie extra medewerkers aangenomen, wat de sociale impact van de organisatie verder vergroot.

Belangrijke Informatie

  • Locatie voor herbruikbare spullen: Vismijnstraat 111, Zeebrugge, zij-ingang van de winkel.
  • Openingstijden geefpunt: Maandag tot zaterdag, 10:00 – 17:30 uur.
  • Meer informatie en deelname: www.kringwinkel.be/trad/geefplezier.
De overgang naar de Seafrontsite weerspiegelt de ambitie van Kringwinkel 't Rad om zijn rol als sleutelspeler in de circulaire economie en als sociale werkgever te versterken. Door het aanbieden van meer ruimte voor zowel het assortiment als diverse activiteiten, blijft de organisatie innoveren en bijdragen aan een duurzamere toekomst.