dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistRond de Heldentorens komt een tijdelijk plein

Rond de Heldentorens komt een tijdelijk plein

In het hart van onze deelgemeente Heist, transformeert de Knokkestraat met de voltooiing van de Heldentorens, een project dat zich nu onthult als een verfijnd architecturaal meesterwerk. Het project, een initiatief van projectontwikkelaar SALT in samenwerking met aannemer Eiffage, nadert zijn voltooiing. Ontworpen door het internationaal erkende architectenbureau Neutelings-Riedijk uit Rotterdam, belichaamt dit driedelige torencomplex een nieuwe horizon voor Heist.

Een nieuwe blik op de skyline

De ontmanteling van de steigers rond de Heldentorens onthult geleidelijk hun verfijnde architectuur, die elegant afsteekt tegen de Heistse skyline. De buitenafwerking van het complex is gepland om tegen eind februari voltooid te zijn, waarmee een nieuwe fase van stedelijke ontwikkeling wordt ingeluid. Dit project brengt niet alleen een esthetische verrijking voor de stad, maar dient ook als thuisbasis voor verschillende handelszaken, waaronder Vishandel Atelier Depaepe en het Italiaans geïnspireerde restaurant L’Abbiocco, die beide reeds hun deuren hebben geopend.

Tijdelijke en toekomstige openbare ruimte

De gemeente Knokke-Heist heeft besloten om een tijdelijke aanleg van het openbaar domein rond de Heldentorens te voorzien. Deze ingreep garandeert de vlotte en veilige toegankelijkheid van het complex en de handelszaken tot de start van de volgende ontwikkelingsfase in september 2024. Deze tijdelijke aanleg benadrukt de inzet van de gemeente om zowel de leefbaarheid als de bereikbaarheid van de omgeving te verbeteren, zelfs vóór de definitieve voltooiing van het project.

Werkzaamheden en impact

Van 1 tot 29 maart zullen er werkzaamheden plaatsvinden onder leiding van aannemer Casteleyn, gericht op de realisatie van de tijdelijke aanleg. Deze periode, die net voor het paasverlof eindigt, kan enige hinder veroorzaken voor het verkeer en lokale parkeergelegenheden in de Knokkestraat. Het gemeentebestuur benadrukt het belang van het respecteren van de werfsignalisatie om de voortgang van de werkzaamheden te waarborgen en de impact op de lokale gemeenschap te minimaliseren.

Meer informatie en betrokkenheid

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de voortgang van de Heldentorens en de doortocht van Heist, bieden de websites knokke-heist.be en de informatieborden op het plein de Kinkhoorn uitgebreide informatie. Deze bronnen verzekeren transparantie en bieden de gemeenschap de kans om betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in hun stad.

De Heldentorens staan symbool voor de vooruitstrevende visie van Heist op stedelijke ontwikkeling en architectuur. Terwijl de voltooiing van dit project nadert, belooft het niet alleen een verrijking van de stedelijke esthetiek, maar ook een stimulans voor de lokale economie door de integratie van handelszaken. De tijdelijke aanleg van het openbaar domein en de geplande toekomstige ontwikkelingen weerspiegelen de toewijding van de gemeente aan zowel de huidige als toekomstige behoeften van haar inwoners en bezoekers.