zaterdag, april 20, 2024
HomeHaven / ZeebruggeRondje om de blok: Alfred Ronsestraat opnieuw afgesloten

Rondje om de blok: Alfred Ronsestraat opnieuw afgesloten

Heb je plannen om volgende week met je vierwieler door Knokke-Heist te cruisen? Zet je schrap voor een klein avontuur, want de Emmanuel Decloedtweg gaat dicht. Ja, je leest het goed. Van maandag 18 maart tot en met vrijdag 22 maart 2024 is het no-go zone voor al het verkeer. Deze wegafsluiting is onderdeel van de nieuwste fase in de werkzaamheden aan de vrachtwagenparking aan de Alfred Ronsestraat, vlak naast de A11.

Plan B: Omleidingsroutes om je vingers bij af te likken

Maar geen paniek! Ze hebben een paar omleidingsroutes uit de hoge hoed getoverd die zelfs de meest verstokte thuisblijver zou overwegen om voor de lol eens uit te proberen.

Als je vanuit Knokke-Heist komt, kun je je innerlijke kompas afstellen op de Heistlaan, dan via de Elizabetlaan de Kustlaan opduiken, om via de Isabellalaan weer op de Alfred Ronsestraat uit te komen. Klinkt als een kleine roadtrip, niet? Of, voor de liefhebber van de binnenwegen, via de Heistlaan richting N376 (Dudzelestraat) en dan hup, de A11 op.

Kom je vanuit de richting Zeebrugge/A11, dan is het een vergelijkbaar verhaal, maar dan in omgekeerde volgorde: Alfred Ronsestraat, Isabellalaan, Kustlaan, en dan via de Elizabetlaan weer terug.

Wat denk je?

Zo, nu ben je helemaal bijgepraat. Wat denk je ervan, ga je de uitdaging aan en volg je een van de voorgestelde alternatieve routes, of laat je de auto staan en trek je de stoute schoenen aan voor een verkwikkende wandeling of fietstocht? De keuze is aan jou, maar één ding is zeker: Knokke-Heist blijft bereikbaar, zelfs als we even een klein ommetje moeten maken.