17.9 C
Knokke-Heist

Rotary Knokke-Heist schenkt €12.500 aan dokter Moreels voor gezondheidszorg in Oost-Congo

Rotary Knokke-Heist heeft een cheque van €12.500 overhandigd aan dokter Réginald Moreels ten behoeve van zijn projecten in Oost-Congo. De bijdrage is het resultaat van een evenement waarin verschillende initiatiefnemers hun activiteiten presenteerden, waaronder de bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone.

In het cultureel centrum ‘t Scharpoord in Knokke-Heist vond zaterdag een bijzondere bijeenkomst plaats. Onder de aanwezigen waren dokter Réginald Moreels, Dominique Persoone van The Chocolate Line, Jan Goossens van Unichir, Dimitri Moreels van Virunga Origins en Envirium Life Sciences, Prins Emmanuel de Mérode, directeur van Virunga National Park, en piloot Anthony Caere van Flying Doctors. Meer dan 400 bezoekers woonden het evenement bij, dat gemodereerd werd door VRT-anker Kathleen Cools.

Het debat met de titel “Profit en non-profit in een conflictregio, een zeldzame uitdaging” vormde het hart van het programma. Tijdens deze discussie werden authentieke getuigenissen gedeeld over de wonderbaarlijke interacties tussen de verschillende initiatiefnemers en hun projecten in Oost-Congo. De deelnemers spraken over de moeilijkheden en uitdagingen die zij tegenkomen bij het combineren van winstgevende en niet-winstgevende activiteiten in een conflictgebied.

Dokter Réginald Moreels, een voormalig minister en chirurg, is al jaren actief in Oost-Congo om de lokale gezondheidszorg te ondersteunen. Zijn organisatie, Unichir, richt zich op het verbeteren van de medische infrastructuur en het opleiden van lokaal personeel. Het geld van de cheque zal worden gebruikt om de projecten van dokter Moreels en zijn collega’s in Beni, Oost-Congo, te ondersteunen.

Ook Dominique Persoone, de Brugse chocolatier, is betrokken bij projecten in Congo. Hij werkt samen met lokale cacaoboeren en ondersteunt hen bij het verbeteren van de cacaoproductie en het versterken van hun gemeenschappen.

Het evenement was een groot succes en resulteerde in een substantiële donatie voor Unichir. Het doel is om de organisatie zelfvoorzienend te maken, maar er is nog veel geld nodig voor de aanschaf van apparatuur en het bieden van opleidingen.

De bijeenkomst in Knokke-Heist was een inspirerende en onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen. De deelnemers toonden aan dat samenwerking en doorzettingsvermogen cruciaal zijn bij het aanpakken van uitdagingen in conflictgebieden.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen