HomeZwinregioGemeente Sluis (NL)Ruimer belevingsaanbod met de elektrische e-belevingsbussen komende zomer

Ruimer belevingsaanbod met de elektrische e-belevingsbussen komende zomer

Knokke-Heist geniet van een unieke ligging. Het is niet alleen een populaire, mondaine badplaats waar je kunt genieten van zee en strand. In de overvloedig aanwezige natuur en polders ontsnap je probleemloos aan de drukte. Knokke-Heist is ook een groene trendsetter. Denk maar aan de elektrische shopping busjes die de belangrijkste winkelstraten en bij uitbreiding het Zwin met elkaar verbinden. Boven op al deze troeven is er ook een interessant cultureel en historisch achterland.  We beseffen het niet meteen, maar dit strekt zich verder uit over de grens in West Zeeuws Vlaanderen.

De trend om e-shuttle busjes in te zetten voor evenementen en dienstverlening trok de aandacht van een aantal West Zeeuwse ondernemers. Een aantal onder hen gebruikten de e-shuttles en namen deel aan de Art Tour. Dit inspireerde hen om deze zomer een test met elektrische e-belevingsbussen te organiseren.

Met dit project willen ze de regio West Zeeuws Vlaanderen op een actieve manier promoten en de beleving van de gasten vergroten. De bedoeling is om het accent te leggen op de natuur en op die manier een verbinding te leggen met de kust, en misschien het Zwin en het pittoreske achterland. Want geef toe, ons achterland biedt naast natuur en open ruimte ook heel wat leuke en pittoreske plaatsjes.

Het is de bedoeling om de elektrische belevingsbussen te koppelen aan het lokale toeristische aanbod. Zo willen ze de deelnemers actief laten kennis maken met de omgeving langs de gevolgde route en hen stimuleren om onderweg deel te nemen aan allerhande activiteiten. Zoals bijvoorbeeld een wandeling maken op de wandeldijk tussen Knokke-Heist en Cadzand en Nieuwvliet.

Een mooi initiatief om het belevingsaanbod van de bezoekers aan deze regio uit te breiden en de banden met West Zeeuws Vlaanderen aan te halen. Een trend die zijn oorsprong in Knokke-Heist vond en zich nu gestaag uitbreidt naar andere initiatieven.

1 REACTIE

  1. E-busjes :
    Het ziet er uit alsof ze groter – ruimer -gemakkelijker in-en uitstappen toelaten. Dat is heel belangrijk voor de oudere bevolking met rollators of mensen die zich begeleid verplaatsen. Meestal zijn het korte verplaatsingen hop on hop off dan is ruimte en toegankelijkheid belangrijk – trouwens ook vr de jongeren met kleine kinderen en de vele strandspullen of de sportievelingen met step of skate board – uitbreiding nr het hinterland is ook mooi – laat toe een langere rit te maken voor de minder mobielen. De huidige busjes lijken mij zo smal en klein wat niet uitnodigt tot plaatsnemen ook al is en blijven deze busjes fijn om te zien rondrijden.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers