zondag, augustus 14, 2022
27.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Running Team Knokke-Heist steunt

Vriendschap voor de Filippijnen

Running Team Knokke-Heist vzw steunt deze zomer van harte het onderwijs- en straatkinderenproject Vriendschap voor de Filippijnen van Knokke-Heistenaars Dominiek en Leah Segaert-Gallego.

“Wij hebben gekozen voor Vriendschap voor de Filippijnen omdat we hun initiatieven prachtig vinden. Wij denken dat deze regio in de wereld best wat meer aandacht verdient en dan in het bijzonder de meest kwetsbaren, nl. kinderen en jongeren. Wij kiezen ook voor het kleinschalige en familiale karakter van Vriendschap voor de Filippijnen alsook voor de specifieke, directe aanpak.” aldus Jacques Danneels, voorzitter van RTKH.

“Running Team Knokke-Heist vzw kreeg onlangs de steun van een nieuwe sponsor en de groep wenst al hun vorige kledij, die zo goed als nieuw of gloednieuw is, te schenken aan de jongeren van het straatkinderen- en onderwijsproject Vriendschap voor de Filippijnen. Het gaat om heel waardevol en ook duurzaam materiaal voor het lopen, fietsen, zwemmen. De kledij zal zeker gewaardeerd worden, daar de scholieren in en rond Davao in de zuidelijke Filippijnen, een bijzondere interesse hebben voor triatlon en voor de specifieke onderdelen apart lopen, wielrennen en zwemmen. Het is ook de bedoeling dat er met het RTKH een nauwe vriendschap zal ontstaan met de Filippijnen en de jongeren in het bijzonder van Davao, Padada en Piape in Mindanao, zuidelijke Filippijnen.” aldus Dominiek Segaert van VVF.

Wie zijn Running Team Knokke-Heist vzw? RTKH is een familiale groep, waar sport, competitiegevoel (recreatief én professioneel) en het samen zijn met vrienden van cruciaal belang zijn. Vele leden zijn families, ouders, kinderen en zelfs hun partners doen bij RTKH aan sport. Dat is wellicht het unieke karakter van de groep.

Jacques Danneels: “Dit is het fundamenteel principe van de ploeg: het respect hebben voor elkaars kunnen. Kan je dat tegenover je ploegmaat opbrengen? Dan ben je echt bij welkom bij ons. Vijftien jaar geleden zijn we gestart. We zijn dus niet aan ons proefstuk toe. Mijn echtgenote Krista en ik hadden in 2007 het idee om een sportgroep op te richten in Knokke-Heist waar er niet steeds gehamerd wordt op prestaties. Toch werden veel activiteiten met succes afgewerkt.

In 2014 heeft onze zwemtrainer Francis de Belgische kust van De Panne tot Knokke afgezwommen. Op drie km van het einddoel moest hij zijn activiteit staken, gezien het opkomende water, zwemmen onmogelijk maakte. Zijn prestatie is door een deurwaarder, die de activiteit tot op de voet gevolgd heeft, neergezet in een akte. Sindsdien heeft het afzwemmen van de Belgische kust al wat navolging gekregen. De opbrengst van zijn prestatie werd geschonken aan het Virunga National Park, waar door Francis, tegenaan de bergwand van de vulkaan, een huisje in polyester werd gebouwd voor toeristische doeleinden.

RTKH loopt als club onder andere ook marathons. Zelf liep Jacques de 100 km in de Nacht van Vlaanderen in 11 uur en 4 minuten. Joggen, fietsen, mountainbiken, duatlonnen en triatlonnen: dat staat allemaal op het menu bij RTKH. Er zijn de jaarlijkse klassiekers zoals de halve marathon van Cadzand, de Zwinstedenloop, de Knokke 10 km, Dwars door Brugge, de Viven Triatlon (ooit de Poldertriatlon), de Triatlon van Brugge, de strandlopen, het zeezwemmen, de Finishers Triatlon, de Zwintriatlon, de halve triatlon van Knokke-Heist, de marathon van Brugge, de Canadese Bevrijdingsmars, de Aflossingsmarathon, de Tussen-twee-feestenloop, enz.

Wanneer men de resultaten bekijkt van de vele wedstrijden, in en rond Knokke-Heist, België of het buitenland, doet RTKH zeker niet onder. De groep kent namelijk enkele serieuze ‘kleppers’ zoals dat heet!

Praktische info over RTKH

Leeftijd. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd en er is dan ook een mooi evenwicht. Troeven zijn o.a. het in bruikleen geven van gratis en uitgebreide loopkledij.

Programma.

– Joggen: maandag- en donderdagavond

– Zwemmen: woensdag

– Fietsen of mountainbiken: zondag

Op vraag wordt ook ook op vrijdag gelopen.

RTKH is als erkende sportvereniging aangesloten bij de Sportraad van Knokke-Heist

Alle info (lidgeld, kledij, details programma) op www.rtkh.be .

e-mail: danneelsjacques62@telenet.be  

gsm: 0472 466232

De geschonken kledij van RTKH vertrekt de komende maand naar de Filippijnen. In de zomer van 2022 zullen Dominiek en Leah Segaert-Gallego en dochterlief Magalie de kledij officieel overhandigen aan de jongeren van Balay Pasilungan in Davao en een lokale school in en rond Padada in de zuidelijke Filippijnen. 

“Wat zou het tof zijn, konden we ooit eens met RTKH én de jongeren van Vriendschap voor de Filippijnen in Davao naast elkaar aan een wedstrijd deelnemen!” besluiten Krista Laridon, secretaris en Jill Danneels, penningmeester. Een droom die hopelijk ooit eens werkelijkheid mag worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen