17.6 C
Knokke-Heist

Ryckevelde Ontwaakt: Militaire Oefeningen in aantocht tijdens broedseizoen

In Ryckevelde, geliefd om zijn serene bos en landschappen, zal het geluid van rust binnenkort worden vervangen door het gerommel van militaire oefeningen. De inwoners van de omliggende steden Brugge en Damme kijken toe met gemengde gevoelens.

Hoofdartikel: Defensie zet zich in beweging en Ryckevelde, een idyllische enclave tussen de stad Damme en Brugge, vormt het toneel voor een serie van militaire manoeuvres. Vanaf 22 mei tot en met 24 mei zullen hier zo’n 40 militairen en diverse voertuigen zich begeven voor oefeningen die deel uitmaken van hun reguliere training.

Desondanks de mogelijke onrust die dit zou kunnen veroorzaken, bevestigt het Ministerie van Defensie dat er geen munitie bij de oefeningen betrokken zal zijn. Het departement verzekert dat de impact op de omgeving minimaal zal zijn, met een strikte naleving van de respect voor de natuur en de lokale bewoners.

Hoewel de militaire aanwezigheid niet alledaags is, voelde het Stadsbestuur van Damme het als zijn plicht om de inwoners tijdig te informeren. Er is immers een toenemende bewustwording dat het publiek op de hoogte moet blijven van dergelijke oefeningen, ondanks de belofte van minimale verstoring.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen