dinsdag, april 16, 2024
HomeCultuurSaint-Amour 2024: Een Vloedgolf van Liefde in Cultuurcentrum Scharpoord

Saint-Amour 2024: Een Vloedgolf van Liefde in Cultuurcentrum Scharpoord

Op zaterdag 10 februari 2024 om 20 uur wordt het Cultuurcentrum Scharpoord in het teken van liefde gezet met de Saint-Amour voorstelling. Dit evenement, een gevierde traditie van Behoud de Begeerte, belooft een avond vol passie en literaire rijkdom, waarbij de dynamiek van liefde in al haar facetten wordt verkend.

Een Vergelijking met Natuurkrachten: Liefde en Springtij

De metafoor van springtij, waarbij de zon en maan samenwerken om de getijden te versterken, wordt in deze editie van Saint-Amour gebruikt om de hoogtepunten in liefdesrelaties te illustreren. Dit unieke natuurverschijnsel dient als inspiratie voor het thema van de avond: de pieken van passie en de diepe aantrekkingskracht in relaties.

Auteurs en Kunstenaars: Het Hart van Saint-Amour

De voorstelling van 2024 wordt verrijkt met bijdragen van gerenommeerde auteurs en kunstenaars. Sophie Berrebi, Ia Genberg, Victor Jestin, Emy Koopman, Connie Palmen en Peter Terrin zullen de avond kleuren met fragmenten uit hun recente werken. Deze mix van routiniers en nieuwe talenten zorgt voor een divers en boeiend programma. Charlotte Remarque leidt de avond als presentator, terwijl Liesa Van der Aa met haar muzikale talenten het evenement verder verfraait.

Een Theatrale Liefdesviering

Saint-Amour staat bekend om zijn unieke combinatie van literatuur, muziek en theater. Elk jaar weer, in de romantische maand februari, creëert Behoud de Begeerte een bijzondere ambiance waarin de liefde in al haar vormen wordt gevierd. Dit jaar is geen uitzondering, met een programma dat belooft te raken en te inspireren.

Steun en Toegankelijkheid

De organisatie benadrukt de steun die zij ontvangen van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, een belangrijke factor in het realiseren van dergelijke culturele evenementen. De toegangsprijs is vastgesteld op € 18, waardoor het evenement toegankelijk is voor een breed publiek.