12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

SAMEN een groot ❤️ Voor Oekraïne

SAMEN is het motto van de ouderrraad van de Heilig Hartschool. Het is ons doel om de kinderen van de school te laten opgroeien tot competente jongeren die goed in hun vel zitten, de nodige basiskennis onder de knie hebben en over de vaardigheden beschikken om zich te blijven ontwikkelen. Dit met traditionele waarden als leidraad. Dat het hart op de juiste plaats moet zitten is daar één van.

“Samen met directie, leerkrachten en de ouders van ons fijn schooltje, zegt schooldirecteur Anne Van Vooren. Als ouderraad zoeken we steeds manieren om de school en de leerlingen te ondersteunen.

We doen dit ondermeer door allerhande acties te organiseren en zo wat extra geld in het laatje te brengen. Hier merken we telkens weer dat de gemeenschap rond ons schooltje zich heel actief inzet voor onze initiatieven.

Zo organiseerden we in het verleden onder andere de verkoop van mandarijntjes, vers gebakken boterwafeltjes op de kerstmarkt en natuurlijk de paaseitjes. In normale omstandigheden worden er ook nog aardig wat centjes opgehaald door de organisatie van onze gezellige eetfestijnen maar die zijn de afgelopen jaren helaas niet kunnen doorgaan. ( Iets met een C en ORONA of zo… )

Met de opbrengsten konden we vol trots reeds tal van realisaties een duwtje in de rug geven. iPads werden aangeschaft, het voetbalveld kreeg een omheining, een speelboot werd geplaatst op de speelplaats,  de aankoop van skipassen van de sneeuwklassen werd ondersteund, en nog zoveel meer…

Maar in dat SAMENwerken hebben we oog voor iedereen binnen onze kleine gemeenschap. Oekraïne! Wat er zich daar afspeelt, raakt iedereen – maar onze school misschien net ietsje meer!

Zo zijn er 2 leerlingen, broertjes die reeds geruime tijd schoollopen in onze Heilig-Hartschool, waarvan de mama uit Oekraïne afkomstig is. Zij vertellen geschokt wat hun familie en vrienden nu overkomt.

Bij ieder initiatief dat er wordt georganiseerd, steunt dit gezin de school ten volle. We vonden het dus vanzelfsprekend dat het nu aan ons was om, SAMEN, iets terug te doen voor de familie en vrienden van dit gezin in Oekraïne. 

De verkoop van de paaseitjes was dit jaar weer een ongelooflijk succes. Dankzij de inzet van onze leerlingen en de steun van hun familie en vrienden, konden wij een aardig bedrag van maar liefst 2400 euro samen sprokkelen. Met de helft van onze opbrengst werd er medisch materiaal en geneesmiddelen aangekocht voor het ziekenhuis in het geboortedorp van de mama in Oekraïne. Het medisch materiaal en de geneesmiddelen werden persoonlijk aan het ziekenhuis in haar geboortedorp afgegeven. Met veel dankbaarheid werd het hulppakket van onze school in ontvangst genomen om de mensen die het nodig hebben in dit ziekenhuis te kunnen helpen.

Het doet deugd om te zien hoe we als ouderraad van een klein familiaal schooltje, dergelijke acties kunnen verwezenlijken en daarbij steeds de volle steun krijgen van de ouders! Dit doet ons nóg meer zin krijgen om de handen in elkaar te slaan”, besluit Anne Van Vooren.

Intussen is men al weer volop aan het brainstormen hoe ze dit schooljaar wat extra kunnen doen voor de leerlingen, samen met iedereen die de school een warm hart toedraagt.

1 REACTIE

  1. Een zeer mooi initiatief! Wij klagen over de hoge energieprijzen, de duurdere etenswaren, ander materiaal en de hoge inflatie maar wat die mensen ginds meemaken is nog van een ander kaliber en ze hebben er niet om gevraagd. Het is alleen die Russisch oligarchische verlichte despoot die nu ook nog eens 300 000 onervaren reservisten wil inzetten waarvan er veel de benen nemen (waar ze trouwens gelijk in hebben want het is één zinloze oorlog die ook de hunne niet is) die voor alle leed verantwoordelijk is. Zijn huidig leger bestaat uit schurken en huurlingen van allerlei pluimage om zijn eigen bevolking niet te schofferen wat nu wél zal gebeuren en reeds aan het gebeuren is. De mensen van Oekraïne kunnen hun land moeilijk overgeven aan zo’n boef en zijn bende want ze herinneren zich wel nog WO II waar de Russen de tactiek van “verschroeide aarde” toepasten maar wel de “graanschuur” van Europa plunderden zodat miljoenen burgers uit Oekraïne door ontbering stierven maar dat laatste staat niet in de geschiedenisboekjes, zelfs niet als voetnoot. Wat zou er inmiddels gebeurd zijn met de honderdduizenden burgers die naar zogezegde “veilige plaatsen” zeg maar “werkkampen” in Rusland werden gevoerd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen