vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistSamen Sterker: Kinderparlement van Heist Schenkt Warmte en Hoop

Samen Sterker: Kinderparlement van Heist Schenkt Warmte en Hoop

In de vroege uren van 15 december, terwijl de meeste van ons nog in diepe slaap verzonken zijn, zullen de deuren van de vrije basisschool OLVO in de Stadhuisstraat 4, Heist, opengaan voor een zeer speciale gelegenheid. Het Kinderparlement, een groep jonge, enthousiaste leerlingen, heeft iets bijzonders in petto: een Warm Ontbijt, georganiseerd als onderdeel van de Warmste Week, een jaarlijks terugkerend evenement dat de gemeenschap samenbrengt voor een goed doel.

Dit evenement is niet zomaar een ontbijt. Het is een manifestatie van de betrokkenheid en het medeleven van de jeugd in Heist. De opbrengsten van het ontbijt worden geschonken aan de Kinderarmoedestichting Pelicano, een organisatie die zich inzet voor kinderen in nood. Dit initiatief toont aan hoe kinderen, door samen te werken en zich in te zetten voor anderen, een krachtig verschil kunnen maken in hun gemeenschap.

De actie van het Kinderparlement stopt hier niet. Op de middag van 21 december, gewapend met de opbrengst van hun Warm Ontbijt, zullen deze jonge helden naar Brugge reizen. Daar zullen ze, in een gebaar van solidariteit en vrijgevigheid, de opbrengst persoonlijk overhandigen aan de organisatoren van de Warmste Week.

Het evenement is niet alleen een kans voor de kinderen om bij te dragen aan een belangrijke oorzaak, maar ook een leerervaring die hen de waarde van gemeenschapsdienst en altruïsme bijbrengt. Het is een moment waarop de jeugd van Heist laat zien dat zij de toekomstige leiders en veranderaars zijn, klaar om de wereld ten goede te veranderen.

Laat ons weten wat jij denkt over deze inspirerende actie van het Kinderparlement! Deel je gedachten en steun op sociale media met #KinderparlementHeist en #WarmsteWeek. Laten we samen de kracht van gemeenschap en jong leiderschap vieren.