woensdag, mei 22, 2024
HomeHaven / ZeebruggeSamenwerking Antwerpse en Zeebrugse Havens Gevierd met Netwerkavond

Samenwerking Antwerpse en Zeebrugse Havens Gevierd met Netwerkavond

In Zeebrugge werd op 1 december een speciale editie van de ‘Maritieme Pint’ gehouden, ter viering van de samensmelting van de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Dit evenement, georganiseerd door de Antwerp Traffic Club (ATC), is al meer dan een decennium een hit in Antwerpen. Nu breidt het zijn horizon uit naar de kust.

Deze netwerkavond, traditioneel vier keer per jaar gehouden in Antwerpen, is een platform voor jong en oud uit de havengemeenschap om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. De recente editie in oktober trok bijna tweeduizend bezoekers naar de Waagnatie in Antwerpen. Voorzitter Marc De Vucht van ATC benadrukt het belang van deze evenementen voor de nieuwe, gezamenlijke identiteit van Port of Antwerp-Bruges.

De bijeenkomst in Zeebrugge, gehouden in zaal Port Blue, trok zowel lokale leden van de maritieme gemeenschap als bezoekers uit Antwerpen. Velen zagen dit als een perfecte start van een weekend aan de zee.

De lokale sponsoren zoals Bolckmans, CSP Zeebrugge Terminal, en ICO speelden een cruciale rol in het gratis aanbieden van de avond, compleet met verfrissende drankjes en warme pasta van een foodtruck.

De deelnemers, waaronder een delegatie van MSC, benadrukten het belang van aanwezigheid voor het versterken van de banden tussen de havenplatformen van Zeebrugge en Antwerpen. De avond werd gezien als een bevestiging van de steeds nauwere samenwerking tussen de twee havens.

Deze succesvolle avond is een teken van een groeiende integratie tussen de Antwerpse en Zeebrugse havengemeenschappen. Er wordt al gesproken over toekomstige evenementen, waaronder een Zeebrugse bus naar Antwerpen, wat de wederzijdse betrokkenheid en verbondenheid verder zal versterken.