Home Politiezone Damme/Knokke-Heist Sandra Luyckx wil vier agenten van de Lokale Politie laten veroordelen

Sandra Luyckx wil vier agenten van de Lokale Politie laten veroordelen

Lea Engelen stierf in juli 2019 in een politiecel van Knokke-Heist. Volgens de advocaten van de Lokale Politie valt er de agenten niets te verwijten. Sandra Luyckx uit Westerlo, de dochter van wijlen Lea Engelen wil toch de vier agenten veroordeeld zien. Volgens haar had men ook het smalle lintje uit de trainingsbroek van haar moeder moeten halen.

Een patrouille van onze lokale politie Damme/Knokke-Heist werd op maandagavond 15 juli twee jaar geleden opgeroepen naar de woning van Lea Engelen (69) en haar vriend in onze deelgemeente Knokke. Het koppel had die avond gedronken en hadden nog maar eens een fiks oplopende ruzie. Tijdens de ruzie had Lea Engelen met een broodmes haar vriend verwond. Die politie die ter plaatse kwam nam de intussen bijna hysterische vrouw mee naar het commissariaat.  

Aangekomen in het commissariaat van de Smedenstraat werd Lea al meteen een eerste keer gefouilleerd. In dit lokaal waren drie agenten aanwezig.  Nadat de vrouw tot rust kwam en er contact was met het Parket is besloten dat de vrouw naar huis mocht op voorwaarde dat haar familie haar zou komen ophalen. Wat niet meteen kon. Uiteindelijk besloot de familie in overleg met de politie de vrouw te laten overnachten in de cel.

Voor ze kon gaan slapen ging men een tweede keer over tot het fouilleren van Lea Engelen. Dit om na te gaan of ze geen schoenveter of een riem meer inhad. Een vrij normale procedure. Na tweeënhalf minuten fouilleren werd de situatie veilig bevonden en werd Lea opgesloten.

De vrouw had echter nog een dun lint in de band van haar joggingbroek zitten waarmee ze zich later op de avond ophing aan de celdeur.

“Het Openbaar Ministerie vorderde voor de raadkamer al de buitenvervolgingsstelling voor de vier politiemensen en vroeg ook tijdens de zitting maandagmorgen de vrijspraak. “Ik ben tussen 2004 en 2014 zélf lid geweest van de politie”, stelde procureur Jochen Van Aalst in HLN vandaag. “Ik ben ervan overtuigd dat ik in de plaats van de betrokken agenten op dezelfde manier gehandeld had”.

De rechter doet uitspraak op 1 maart.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers