HomePolitiekSchepen Anthony Wittesaele: "Ter plaatse drankje kopen en nuttigen op een strandzetel...

Schepen Anthony Wittesaele: “Ter plaatse drankje kopen en nuttigen op een strandzetel gaan we gedogen”

Mensen die bij een strandbar iets kopen om te drinken mogen dit ook nuttigen op de stranduitbating. Schepen van Toerisme Anthony Wittesaele: “Dit is inderdaad iets wat we gaan gedogen. Het lijkt ons iets kafkaiaans waar we niet aan mee willen werken”.

Volgens de regels van de coronawetten mag je na de aankoop van je drankje deze niet ter plaatse nuttigen. In het kader van de stranduitbatingen wil Knokke-Heist deze regel “niet te streng” controleren.

De kneistse horeca-uitbaters die takeaway aanbieden, vinden dit oneerlijk. Zij merken dat ze door de concurrentie vandaag al minder klanten ontvangen. “Mensen zullen sneller naar het strand gaan om iets te drinken”, klonk het bij VTM. Zij willen dat de regels voor iedereen hetzelfde zijn.

Een andere regel die vragen oproept, is dat strandbars geen alcohol mogen verkopen aan wie in de ligzetels ligt. Dat is enkel toegestaan voor de restaurants. Wie zelf alcoholische drank meebrengt, mag die dan weer wél nuttigen op de ligzetels.

5 REACTIES

 1. Politici lijken er een erezaak van te maken om verwarring te zaaien en de grijze zone op te zoeken. Reeds meer dan een jaar wordt er warm en koud geblazen.
  Het lijkt niet mogelijk om een duidelijke, aanvaardbare, noodzakelijke maatregel in te voeren die dan ook wordt uitgevoerd en waarbij in geval van overtreding wordt ingegrepen.
  Zoals al te vaak vastgesteld en voorspeld is het het gehele zorgsysteem dat de gevolgen dragen mag.
  Over de eigenlijke kostprijs van de pandemie wordt in alle talen gezwegen. De rekening die volgen zal (los van de vele onduidelijke steunmaatregelen) zal niet mals zijn.
  Besturen is verantwoordelijk en moedig gedrag tonen.
  Maar dat is wellicht voorbijgestreefd …

 2. Schepen Anthony Wittesaele zou beter alle horeca-uitbaters van Knokke-Heist op dezelfde manier behandelen : als de terrassen op de dijk nog niet open mogen, maar de stranduitbatingen wel drankjes mogen verkopen is volkomen onrechtvaardig, en gaat ook in tegen de letter en de geest van de overheidsmaatregelen. Dan is het Blankenbergse verbod om alcohol te consumeren op het strand al veel meer te begrijpen. Maar goed, de horeca-uitbaters op de dijk zullen wel weten op wie ze moeten stemmen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

  • Beste Guy de horeca uitbaters op de zeedijk kunnen hetzelfde doen als de stranduitbaters ttz takeaway maar ze moeten willen en er de moeite voor doen .Gaan zij ook hun toiletten open stellen?

 3. Het is nochtans niet moeilijk / De terrassen van de stranduitbatingen moeten gesloten blijven net zoals andere terrassen en horecazaken . Maar takeaway is overal mogelijk. Je kan op het strand een ligzetel huren en een alcoholvrije consumptie halen aan de bar . Het sanitair moet toegankelijk zijn . Bij hoeveel horecazaken is dat het geval ? Het is triest te moeten vaststellen hoeveel mensen egoistisch en jaloers zijn. De strandschepen heeft het duidelijk gezegd . Beter dan alle anderen verdedigt hij de middenstand en ons toerisme met klare en duidelijke standpunten die voor iedereen gelden .

 4. Ik vraag me af of het openen van een horecazaak om alleen drankjes te verkopen op hun terras wel de moeite waard is. Dat zal ze zeker niet uit de kosten helpen. De stranduitbaters hebben nog hun ligzetels of stoelen die ze op veilige afstand uit elkaar kunnen plaatsen en waar mensen -hun door het schepencollege toegelaten bardrankje- ter plaatse kunnen nuttigen. Op een horecaterras daarentegen kun je deze veilige afstand wel verzekeren maar is “het sop de kolen wel waard” als je maar een miniem aantal mensen kunt plaatsen en eventueel nog personeel nodig hebt ook? Ik dacht het niet…

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers