17.9 C
Knokke-Heist

Schepen Kris Demeyere: Eindelijk een goede dag om de Knokkestraat te tarmaccen

De wegenwerken in de Pannenstraat en Krommedijk zorgen voor grote verkeersproblemen, terwijl lokale autoriteiten en aannemers racen tegen de klok om de riolering en de rijbaan te voltooien.

Op maandag 21 november 2022 werd het verkeer in de Pannenstraat en Krommedijk, ter hoogte van de Knokkestraat, volledig stilgelegd. De oorzaak: het begin van de langverwachte rioleringswerken in deze cruciale verkeersader van de regio. Het project werd opgestart na jarenlange klachten van bewoners en lokale ondernemers over de slechte staat van het wegdek en het gebrek aan een degelijk rioleringsstelsel.

Terwijl de aannemer in de Knokkestraat, gelegen tussen de Polderstraat en de Pannenstraat, druk bezig is met de aanleg van de nieuwe rijbaan, zorgt het aanhoudende slechte weer voor onvoorziene vertragingen. Schepen Kris Demeyere (Gemeentebelangen) licht toe: “De aannemer kon de toplaag van de rijbaan momenteel niet aanbrengen vanwege de weersomstandigheden. Vandaag was er eindelijk een doorbraak, en we hopen dat de wegmarkeringen snel volgen.”

Deze ontwikkelingen had een enorme impact op het dagelijkse leven in de omgeving. Omwonenden en lokale ondernemers uiten hun bezorgdheid over de verkeerssituatie en de beperkte toegang tot hun woningen en bedrijven.

De wegenwerken zijn niet alleen cruciaal voor het verbeteren van de infrastructuur, maar ook voor het milieu. Het vernieuwde rioleringsstelsel zal zorgen voor een betere afvoer van regen- en afvalwater, waardoor het risico op overstromingen aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien zal de heraanleg van de rijbaan bijdragen aan een vlottere doorstroming van het verkeer en een vermindering van de CO2-uitstoot in Knokke-Heist.

Ondanks de kritische situatie en de vele uitdagingen die het project met zich meebrengt, blijven de lokale autoriteiten en aannemers vastberaden om de werken zo snel en efficiënt mogelijk af te ronden. “We begrijpen dat de situatie voor veel mensen lastig is, maar we zijn ervan overtuigd dat het eindresultaat de moeite waard zal zijn,” aldus schepen Demeyere.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen