15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeKnokke-HeistScherp beeld bij Surfers Paradise

Scherp beeld bij Surfers Paradise

Begin de jaren ’90 installeerde Surfers Paradise de allereerste beachcam langs de Belgische kust.

Om de 10 minuten werd een beeld van het strand op de website geplaatst waardoor iedereen kon zien welk weer het aan zee was.

Nadien werd de camera gelinkt met een weerstation zodat ook temperatuur, neerslag en vooral windrichting en -sterkte kon afgelezen worden.

De 10 minuten werden 5 minuten, 1 minuut, enkele seconden, en met de evolutie van het internet en vooral na de komst van draadloos internet ging het heel snel en werd ok de beeldkwaliteit opmerkelijk beter en scherper.

Met de bouw van het nieuwe clubhuis in 1998 bood het uitkijktorentje dé ideale plaats om een perfect beeld van het strand de wereld in te sturen.

350.000 bezoekers per jaar

De beachcam pagina werd druk bezocht, de teller staat momenteel op zo’n 350.000 bezoekers per jaar, met topdagen in het hoogseizoen van maar liefst 2000 bezoekers per dag !. En dit zijn niet alleen van mensen die de verplaatsing naar de kust willen maken maar ook van Belgen die zich in het buitenland bevinden en toch eens dagelijks de lokale strandsfeer wilden opsnuiven, getuigt een gemiddelde bezoektijd van 6,5 minuten. Van over gans de wereld komen dan soms berichtjes binnen van mensen die de groetjes doen of opmerkingen hebben over de zee, het strand, en de surfbeelden uiteraard…

Levende beelden & inzoomen

Sinds een paar jaar zijn er bewegende beelden, streaming image, en kan iedereen gewoon life het gebeuren van thuis of via gsm meemaken. Uiteraard zijn het vooral watersporters die dit alles met argusogen volgen, en juist zij hadden de volgende vraag: of er niet beter kon ingezoomd worden op de golven zodat ze beter zouden kunnen inschatten of het de moeite waard is om te komen surfen of niet ?

Hun wil geschiedde: vanaf nu wordt er niet alleen ingezoomd op de golven, maar beweegt de camera zich ook heen en weer over het strand zodat iedereen tevreden is.

Frank Vanleenhove: “We vertrouwen voor de webcam reeds jaren op Jochem Boedts van Meteo West-Vlaanderen. Destijds was er enkel de mogelijkheid om om de 5 minuten een afbeelding te tonen, maar door het blijvend innoveren van deze partner kunnen we nu haarscherp livebeelden tonen die beschikbaar zijn op onze eigen website www.surfersparadise.be , op youtube en binnenkort ook op een nagelnieuwe website www.weercamera.be waar webcams van over de hele wereld zullen worden gebundeld.”

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers