18.2 C
Knokke-Heist

Schippers Jason en Kenneth Savels centraal in ‘Een Jaar op Zee’

Televisiepresentator Wim Lybaert gaat een jaar lang aan boord bij vissers in zijn nieuwe programma ‘Een Jaar op Zee’. Dit avontuurlijke programma zal vanaf 27 maart 2023 te zien zijn op Eén.

Wim Lybaert, bekend van zijn liefde voor de zee en het vissersleven, verkent in zijn nieuwste programma ‘Een Jaar op Zee’ de ziel van de vissersgemeenschap. Aan boord van de Z-53 Van Eyck, met broers, Knokke-Heistenaars en schippers Jason en Kenneth Savels en Tom Vantorre als stuurman en reserve machinist, gaat Wim op zoek naar de ware essentie van het vissersbestaan.

De vissers, die gepassioneerd zijn over hun beroep, namen Wim mee op sleeptouw en deelden hun ervaringen met hem. Ze vertellen over de zware, maar ook mooie kanten van het leven op zee, en hoe het teamgevoel en de menselijke aanpak van Wim en zijn crew het programma tot een succes maakten.

Ondanks de uitdagingen van het filmen op een kleine vissersboot, slaagde de crew erin om op een toegankelijke en realistische manier het leven van de vissersgemeenschap vast te leggen. De visserswereld, die vaak gesloten en onbegrepen blijft voor buitenstaanders, wordt hierdoor op een sympathieke en eerlijke manier gepresenteerd.

Het verhaal van de vissers in Heist en hun liefde voor de zee is er een van toewijding, geloof in de toekomst van de visserij en trots op hun erfgoed. Dit erfgoed, dat teruggaat tot de vroege dagen van Heist, wordt ook geëerd in het belevingscentrum HEY, waar bezoekers de geschiedenis van Knokke-Heist kunnen leren kennen.

Klifhanger: Mis het niet en ontdek de verrassende avonturen van Wim Lybaert en zijn bemanning in ‘Een Jaar op Zee’, vanaf 27 maart 2023 elke maandag om 20:40 uur op Eén. Hoe zal Wim het vissersleven ervaren en welke onverwachte gebeurtenissen zullen zich voordoen op de open zee?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen