16.9 C
Knokke-Heist

School- en ouderraad Gemeentelijk Onderwijs verkozen tot “Knokke-Heistenaar van het Jaar 2022”

De school- en ouderraad van het Gemeentelijk Onderwijs van Knokke-Heist zijn verkozen tot “Knokke-Heistenaar van het Jaar 2022” met een overweldigende 65,3% van de stemmen. Ze versloegen Louis Eggerickx, die brons won op het WK junior wakeboard, en Pieter-Jan Buekens, die het Kanaal overstak voor het goede doel.

De leden van de school- en ouderraad van het Gemeentelijk Onderwijs hebben volgens de lezers van de digitale krant laten zien dat een gemeentebestuur rekening moet houden met de leerlingen en ouders bij hun besluitvorming. Inspraak en participatie vormen een belangrijk aspect van een lokaal bestuur. De schoolraad van basisscholen Het Anker en Het Pluim in Knokke-Heist hebben zich het afgelopen jaar verzet tegen een voorgenomen fusie van het gemeentelijke onderwijs, waarbij ouders van leerlingen zich bij de protesten aansloten. De Vlaamse Overheid erkende dat het gemeentebestuur de scholen beter had moeten betrekken bij de besluitvorming. Of de schoolraad in hun opzet zal slagen, zal de tijd leren, maar één ding is zeker: ze hebben zich dit jaar duidelijk laten horen en krijgen daarom de titel van “Knokke-Heistenaar van het Jaar 2022”.

Het is een eer voor de schoolraad van het Gemeentelijk Onderwijs van Knokke-Heist om verkozen te zijn tot “Knokke-Heistenaar van het Jaar 2022”. Hout- en 3D-kunstenaar Stany Roels kreeg intussen de opdracht een kunstwerkje te creëren ter ere van deze titel, dat binnenkort zal worden uitgereikt.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen