13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Scouts Knokke op zoek naar € 25 000

25.000 euro: zo groot is de materiële schade die Scouts Knokke opliep na de extreme overstromingen van hun kampterrein in Mazée (Viroinval) aan de oevers van de Viroin. De jeugdbeweging moest het zomerkamp evacueren om later de schade op te meten, en die is dus immens. Daarom organiseren de scouts een crowdfunding. “Elke bijdrage is een stap dichter bij onvergetelijke kampen”, klinkt het.  

Vorige week kwam er een dag vroeger dan gepland een einde aan het zomerkamp van Scouts Knokke in Namen. Het stijgende waterpeil van een nabijgelegen zorgde ervoor dat de situatie niet langer veilig was voor de 60-tal scouts, waaronder ongeveer veertig kinderen. Op aanraden van de politie en het gemeentebestuur werd het kamp geëvacueerd, iedereen raakte met bussen veilig en wel terug aan de kust. De materiële schade bleek evenwel groot. “We werden genoodzaakt alle kinderen, leiding en kookploeg zo snel mogelijk te evacueren”, zegt leider Maxim Pauwels. “We konden en mochten enkel noodzakelijk materiaal meenemen van het lokaal bestuur om de evacuatie vlot te doen lopen. Hierdoor is nagenoeg al ons groepsmateriaal achtergebleven op het kampterrein en blootgesteld aan de krachten van de natuur.”  

De financiële kater voor de jeugdbeweging is groot. Vier groepstenten – samen zo’n 16.000 euro waard – zijn naar de vaantjes. Net als twee slaaptenten, zeventien stafkaarten en zes kompassen. In totaal loopt het nadeel op tot 25.000 euro. “Pas op 18 juli konden de leiding, oud-leiding, ouders en tal van andere helpende handen het terrein terug betreden”, gaat Maxim verder. “Toen werd de immense schade duidelijk. Niet enkel zijn er een heel wat tenten gesneuveld, ook kleiner materiaal zoals kompassen, grondboren, bijlen, EHBO- en kookkoffers en gasvuren hebben het noodweer niet overleefd.”  

Daarom organiseert Scouts Knokke nu een crowdfunding: zo hopen ze de werking voor de komende jaren opnieuw veilig te stellen. “Elke bijdrage is een stap dichter bij onvergetelijke kampen voor onze leden de komende jaren met avontuur, spel en veel plezier”, zegt Maxim. En de actie loopt best vlotjes, want na 3 dagen staat er al meer dan 3.000 euro op de teller, een bedrag dat gedoneerd werd door een tiental mensen. Wie dat wil, kan een bedrag doneren via https://gofund.me/86ccda84 Hoe groot of klein de gift ook is, voor ons is elke donor een held” aldus Maxim. Tentoonstelling / Exposition 

Door Junior Verbeeke 

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!