19.5 C
Knokke-Heist

SEA LIFE en North Seal Team redden zeehond

De afgelopen dagen heeft het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge een zeehondenpup gered op het strand van Knokke-Heist. Het North Seal Team had de vrijwilligers van SEA LIFE opgeroepen voor hulp bij het verzwakte dier in de buurt van de zandopspuitwerken van Jan De Nul.

Na aankomst op de locatie, werd een dierenverzorger van SEA LIFE ingeschakeld voor extra onderzoek. De grijze zeehondenpup bleek erg verzwakt en had verwondingen aan de achterste zwemvliezen. Na uitgebreide testen werd besloten om de pup mee te nemen naar het zeehonden opvang centrum, waar het momenteel aan het herstellen is.

Het voorval benadrukt het belang van voorzichtigheid bij het omgaan met zeehondenpups. SEA LIFE Blankenberge blijft zich inzetten voor het beschermen en redden van deze prachtige dieren.

Als de zeehonden in het water of in de buurt van het water zijn, dan zijn ze even aan het uitrusten, verkeren ze doorgaans in goede gezondheid en hoeven ze niet gered te worden, maar deze keer lag het dier in de rijroutes van het baggerbedrijf en moest er dus weg!

Bedankt om andere zeehondjes met rust te laten en op een afstand van minstens 30 meter te blijven. Bedankt om je hond ook aan de leiband te houden als je een zeehond ziet!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen